Έτοιμο προς κατάθεση στον Άρειο Πάγο είναι το κείμενο -διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με το οποίο ο συνδυασμός δηλώνει ότι θα κατέλθει στις εκλογές ως ενιαίο κόμμα.

Τα δικαιολογητικά και οι απαιτούμενες 200 και πλέον υπογραφές που απαιτούνται για την αναγνώρισή του ως ενιαίου πολιτικού σχηματισμού αναμένεται ότι θα κατατεθούν σήμερα (21.5.2012) στον Αρειο Πάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να εξασφαλίσει το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση που στις εκλογές έρθει πρώτο κόμμα. Καθώς ο εκλογικός νόμος απαγορεύει να δοθεί το μπόνους σε συνασπισμό κομμάτων, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα σχήματα και τα στελέχη των Πασοκογενών που συναπαρτίζουν το συνδυασμό συνομολόγησαν στην ανάγκη να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών ως ενιαίο κόμμα.

Ήδη έχει ορισθεί Διοικούσα Επιτροπή από στελέχη των πολιτικών δυνάμεων που συναποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ώστε να δηλωθεί στον Αρειο Πάγο ότι θα κατέλθουν στις εκλογές ως ενιαίος πολιτικός σχηματισμός.

Στο κείμενο-διακήρυξη των 200 στελεχών, πρώην και υποψηφίων βουλευτών, και εκπροσώπων των συνιστωσών περιλαμβάνεται, πέρα από δήλωση μετεξέλιξης σε ενιαίο κόμμα, και ένα πλαίσιο προγραμματικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης