Τους άξονες προτεραιότητας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσίασε ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, στο 2ο Φόρουμ της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα, ενώ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία, σημαντική για την χώρα μας.

«Η πρωτοβουλία για μια κοινή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Περιφέρεια της Αδριατικής-Ιονίου, με έμφαση στη Γαλάζια Ανάπτυξη, τη διασύνδεση των Περιφερειών, την ποιότητα του περιβάλλοντος και τον βιώσιμο τουρισμό, είναι για την Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθεί δημιουργικά με όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη προσπάθεια αυτή
και να ενισχύσει ένα περιβάλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας που ήδη υπάρχει» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, εξέφρασε την θέση της ελληνικής πλευράς, για την από κοινού πορεία για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, ενώ έκανε λόγο «για δέσμευση περιφερειακών, εθνικών και κοινοτικών πόρων, ώστε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα στις δράσεις που επιθυμούμε να προωθήσουμε».

Ο κ. Σαντορινιός, αφού έκανε αναφορά στην νησιωτικότητα της χώρας μας, την μεγάλη ακτογραμμή της, την παράκτια ζώνη της, όπου φιλοξενεί το 90% της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και μεγάλο μέρος της γεωργίας, το σύνολο σχεδόν της αλιείας και των ιχθυοκαλλιεργειών, υπογράμμισε:

«Είναι λοιπόν εθνική προτεραιότητα, η χώρα να επενδύσει στους τομείς της γαλάζιας ανάπτυξης και να παραδώσει στις επόμενες γενιές μια οικονομία δίκαιη και βιώσιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχουμε υποστεί μια δοκιμασία κοινωνικά οδυνηρή με την εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής, δίνοντας έμφαση στις περικοπές και όχι στην ανάπτυξη.
Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί τα τελευταία δυο χρόνια να ξεπεράσει αυτούς τους περιορισμούς και σε αυτή τη κατεύθυνση έχουμε βρει συμμάχους τα κράτη μέλη των χωρών του Νότου, που συμμετέχουν σήμερα εδώ.

Γι? αυτό, αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευκαιρία να αναδείξω τους δικούς μας άξονες προτεραιότητας σε ένα περιβάλλον φιλικό και ελπιδοφόρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης