Την τρίτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως τις δύο προηγούμενες φορές οι συζητήσεις ήταν «εποικοδομητικές» και επισημαίνουν πως «δεν απορρίπτουν τίποτα και μας ακούνε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χθεσινή συνάντηση η Τρόικα προσήλθε στο τραπέζι των συζητήσεων με μια νέα πρόταση. Ζήτησε να αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων για τα έτη 2013 και 2014 και ισόποσα να μειωθεί ο αριθμός – στόχος όσων δημοσίων υπαλλήλων μπουν σε Κινητικότητα το 2013.

Ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε σε αυτή την πρόταση, αφού είχε καταστήσει σαφές εξ αρχής πως δεν επιθυμεί να συνδεθούν οι απολύσεις με την Κινητικότητα. Συγκεκριμένα επέμεινε στο αρχικό αίτημά του, το οποίο είχε υποβάλει την Δευτέρα στο πρώτο ραντεβού, να δοθεί παράταση στην ελληνική πλευρά προκειμένου να ολοκληρώσει την Κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων.

Επίσης συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμιζαν πως ο κ. Μητσοτάκης στις συζητήσεις στάθηκε ιδιαίτερα στη συμφωνία που προβλέπει πως για κάθε μία απόλυση θα υπάρχει μία πρόσληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης