Επικριτικά ήταν τα σχόλια και οι τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς, με φόντο την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νικήτας Κακλαμάνης, Προκόπης Παυλόπουλος, Εμμανουήλ Κονσόλας, Θάνος Μωραΐτης, Αργύρης Ντινόπουλος επέκριναν τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών σε καυτά θέμα που απασχολούν την κοινωνία. Όταν οι αιχμές προς τον κ. Στουρνάρα τελειώνουν, οι κυβερνητικοί βουλευτές στρέφουν τα πυρά τους στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορούν μεταξύ άλλων για ανυπαρξία εναλλακτικού σχεδίου, σταθερών και αξιόπιστων προτάσεων. Ομπρέλα προστασίας δημιούργησαν μονάχα οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης οι οποίοι παρείχαν κάλυψη στον υπουργό.

Εξερχόμενος σήμερα του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά ότι δεν περιμένει εκπλήξεις κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλοί «φωνάζουν», αλλά την ώρα της κρίσης σιωπούν.

Ερωτηθείς για τις «βολές» που δέχεται από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Ακούω την κριτική όταν είναι δημιουργική, τη λαμβάνω υπ’ όψιν, αλλά, ξέρετε, ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών δεν είναι να είναι ευχάριστος. Είναι να είναι αποτελεσματικός. Κι έχουμε ένα πολύ δύσκολο καθήκον μπροστά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στουρνάρας είπε ακόμη ότι υπάρχει κλίμα συνεννόησης με την Τρόικα, ενώ, σε ερώτηση για το αν θα έχουμε κλείσει το θέμα της ΕΑΣ, ώστε να ανακοινωθεί εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ, σημείωσε: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Δεν νομίζω, γιατί το Eurogroup δεν ανακοινώνει εκταμίευση, αλλά αυτό που ελπίζουμε είναι να έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι τότε».

Tα πηγαδάκια στη Βουλή

Α. Γεωργιάδης, Φ. Πιπιλή, Μ. Βορίδης

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

LIVE η συνεδρίαση στη Βουλή:

Εν τω μεταξύ σε κλίμα αντεγκλήσεων συνεχίζεται η συζήτηση επί του προϋπολογισμού για το 2014 στη Βουλή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Στο στόχαστρο της κριτικής -ακόμη και από γαλάζιους και πράσινους βουλευτές-, μπήκε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, τόσο για το σχέδιο του προϋπολογισμού, όσο και για τις δηλώσεις του περί μη υπερφορολόγησης των Ελλήνων και ανάγκης κατάργησης των φοροαπαλλαγών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης