Συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια φιλοξενεί η διεθνής οικονομική εφημερίδα Financial Times υποστηρίζοντας παράλληλα στο δημοσίευμα ότι έχει υπάρξει διείσδυση της Χρυσής Αυγής στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ορισμένοι αστυνομικοί σε περιοχές με ευμεγέθεις πληθυσμούς μεταναστών έχουν προχωρήσει πέρα από τη σύμπραξη με τοπικούς νεοναζί έχοντας συστήσει πολιτικούς πυρήνες εντός των μονάδων τους», δηλώνει ο κ. Δένδιας. Σημειώνει επίσης ότι η τάση της Χρυσής Αυγής προς την ακραία βία είναι μοναδική ανάμεσα στις ακροδεξιές ομάδες της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω συγκαλέσει την μονάδα εσωτερικών υποθέσεων προκειμένου να διευκρινιστεί επακριβώς τι είδους δομές έχει η Χρυσή Αυγή εντός της αστυνομίας», συμπληρώνει μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας στην συνέντευξη. «Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι πυρήνες υπάρχουν, έχουμε αποδείξεις. Θα πάρουμε αυστηρά μέτρα», προσθέτει.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία πως η Νέα Δημοκρατία έδειξε υπερβολική ανοχή στις δράσεις της Χρυσής Αυγής.

«Με απασχολούσαν από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Είχαμε ήδη ξεκινήσει έρευνες, αλλά ήταν μετά τη δολοφονία (του Παύλου Φύσσα) που αποκτήσαμε στέρεο έδαφος για να στοιχειοθετήσουμε την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης εναντίον τους» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης