Εθιμοτυπική συνάντηση με τη νέα πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Ιβέτα Χρικόβα. είχε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης στο υπουργείο Εξωτερικών

Κατά τη συνάντηση η πρέσβης της Σλοβακίας αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού, όπως και στον μεγάλο αριθμό συμπατριωτών της (περίπου 70.000), που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μας. Υπογράμμισε δε ότι η Σλοβακία διατίθεται να παράσχει την τεχνογνωσία της στην Ελλάδα στον τομέα της ανάπτυξης ιαματικού τουρισμού, στον οποίο, όπως εκτίμησε, η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα είναι “πυλώνας σταθερότητας” στην ευρύτερη περιοχή και σημείωσε ότι η Σλοβακία στηρίζει την περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

Από πλευράς του, ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε σε πολιτιστικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος επισημαίνοντας με την ευκαιρία ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ολοκλήρωση του Εκτελεστικού Προγράμματος Πολιτιστικής και Μορφωτικής Συνεργασίας και ενημέρωσε την κυρία Χρικόβα για την επικείμενη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τον Θρησκευτικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή, η οποία θα διοργανωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών στο τέλος του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης