Η εφαρμογή του νόμου 4380/2016 για την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας στους ΟΤΑ, για δράσεις και έργα από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης εργασίας που είχε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε, ότι αυτό το αίτημα που απασχολεί δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα, θα έχει μία οριστική απάντηση- διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Κουίκ είχε συνεργασία για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και τον διοικητή του ΙΚΑ Διονύση Καλαματιανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ο κ. Πατούλης είχαν μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων των αδέσποτων ζώων,δεδομένου ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αντιμετωπίζει με τον πλέον μεθοδικό τρόπο το θέμα αυτό.

Τέλος, συζήτησαν και το θέμα του νομοσχεδίου για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα, για το οποίο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με το σκεπτικό ότι κάθε ταινία προβάλλει την πατρίδα και τις εξειδικευμένες περιοχές της όπου γίνονται γυρίσματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σπύρος Σταθούλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, η νομική σύμβουλος Εύη Αθανασοπούλου, ο αρμόδιος για τα αδέσποτα και το Περιβάλλον Μιχάλης Τζωρτζάκης, καθώς και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου και Σάντρα Φιλοσόφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης