Η συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας σε προγράμματα έρευνας και επαγγελματικής κατάρτισης συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Τόμας Ράχελ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν η συνεργασία να ενισχυθεί, με βασικό στόχο τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση από την ελληνική οικονομία του ιδιαίτερα καλλιεργημένου και υψηλών δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τόμας Ράχελ αναφέρθηκε στις επαφές που, ήδη, είχε με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με αυτά τα προγράμματα και θέλησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Έλληνα υπουργό για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι για την επόμενη τετραετία έχουν δεσμευτεί από τα κοινοτικά Ταμεία 350 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης, για τα οποία αναλυτικότερες πληροφορίες παρουσίασε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργος Ιωαννίδης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση.

Ο Ράχελ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης