Με ένα εισηγητικό κείμενο για το προτεινόμενο σχέδιο απόφασης με το οποίο θα πορευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές εξάμηνο συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στο Σινέ Κεραμεικός.

Οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας είχαν ως αποτέλεσμα να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις της μειοψηφίας και η τελευταία να μην κατεβάσει δικό της κείμενο, αλλά να προτείνει το λιγότερο δύο τροπολογίες στο κείμενο της ηγεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη θα αναφέρεται στο βάθεμα της συλλογικότητας -κι αυτό διότι, όπως λένε τα στελέχη της, κάποιες αποφάσεις, για παράδειγμα οι συναντήσεις με Σόιμπλε και ΔΝΤ, δεν είχαν παρθεί συλλογικά- και η δεύτερη στην ανάγκη διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως η ΔΕΗ.

Η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των εν λόγω επιχειρήσεων είναι προϋπόθεση για μια νέα παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στο σχέδιο απόφασης θα αναφέρεται, επίσης, ότι οι συναντήσεις με ηγέτες χωρών τις Λατινικής Αμερικής, παράγοντες κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, έδωσαν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να προβάλει τις θέσεις του και να αποδομήσει την εικόνα δήθεν μη αποδοχής και απομόνωσης που προσπαθεί να οικοδομήσει για εκείνον ο πολιτικός του αντίπαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης