Λάμπρος Παναγιώτου

«Θα κάνω δεκτές μόνο τις Υπουργικές τροπολογίες και καμία Βουλευτική» είχε πει το μεσημέρι της Τετάρτης από το Βήμα της Ολομέλειας ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Μα πριν αλέκτωρα φωνήσαι και πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για το μεταναστευτικό ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε στο Σώμα ότι κάνει δεκτές κάποιες Βουλευτικές τροπολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μα είναι δυνατόν για μια ακόμη φορά να μαθαίνουμε στο παρά πέντε για νέες τροπολογίες χωρίς να τις έχουμε καν δει για να τοποθετηθούμε;», είπε ωρυόμενος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μια λοιπόν εκ των τροπολογιών αφορά στα ρουσφέτια των πολιτικών .Και συγκεκριμένα τους συνεργάτες τους που πήραν «δυσμενή» μετάθεση από το Δημόσιο στα γραφεία τους. Με το σκεπτικό ότι υπήρχε νομοθετικό κενό στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων που έχουν διατεθεί και αποσπαστεί σε γραφεία Βουλευτών και πολιτικών κομμάτων φέρνουν αυτή την τροπολογία της τελευταίας στιγμής για να συμπληρώσουν το…κενό.

«Το σύνολο των ανωτέρω υπαλλήλων στερούνται εκθέσεων αξιολόγησης, χωρίς δική τους υπαιτιότητα (σ.σ τους έφεραν δηλαδή με το ζόρι;) ,καθώς έχει εντοπιστεί νομοθετικό κενό και μέχρι σήμερα δεν καθορίζεται καμία διάταξη νόμου ή τρόπος ή η διαδικασία αξιολόγησής τους κάτι που δίκαιο να προβλεφθεί. Για τους παραπάνω λόγους προτείνεται η προσθήκη διάταξης η οποία να ρυθμίζει νομοθετικά αυτήν την χρόνια εκκρεμότητα ώστε να συνταχθούν εκθέσεις αξιολόγησης και για τους ανωτέρω υπαλλήλους από τους φυσικούς προϊστάμενους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλαδή, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος ή ο αρχηγός του θα αξιολογεί τους υπαλλήλους που έχει στο γραφείο. Και ο Βουλευτής το συνεργάτη ή τη συνεργάτιδά του.

Ε, ρε γλέντια!

Την τροπολογία υπογράφουν δεκαπέντε Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και οι …συνήθεις ύποπτοι κι εννοούμε τους «καμικάζι» της τελευταίας στιγμής (βλέπε τροπολογία για θαλασσοδάνεια, τροπολογία για το πόθεν έσχες των Βουλευτών, διάταξη για απαλλαγή ποινικών ευθυνών στις συμβάσεις έργου για τους τοπικούς άρχοντες κ.λπ,κ.λπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα συζητήθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων και μάλιστα επανειλημμένα και είχε τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων (Κ.Κ παρών) μπροστά στην απειλή να μείνουν τα γραφεία τους χωρίς προσωπικό, αφού οι υπάλληλοι θα προτιμούσαν σε διαφορετική περίπτωση την προηγούμενη θέση τους στο Δημόσιο.

Ποινή εκτίουν, ποινή, δίπλα στο Βουλευτή!

Υπόθεση Εργασίας: Κι αν ο Βουλευτής είναι βοσκός με βελάσματα θα αξιολογήσει τη συνεργάτιδά του ο φτωχός;

Μια βοσκοπούλα αγάπησα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης