Στο άρθρο με τίτλο «Σκοτάδι την Αυγή» η εφημερίδα «Financial Times» αναφέρει ότι διασάλευση της τάξης στην Ελλάδα από τη Χρυσή Αυγή συνιστά την πιο δύσκολη δοκιμασία για την ιδρυτική ιδέα της Ε.Ε. περί αφανισμού του καταστρεπτικού εθνικισμού.

Σημειώνεται ότι, παρά τον πόνο που προκαλεί η λιτότητα, οι Έλληνες έχουν αποδειχθεί γενικά ανεκτικοί με τους μετανάστες και ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα περιθωριακό κόμμα με λίγες πιθανότητες να αναλάβει την εξουσία. «Ωστόσο, η καθυστερούσα καταδίκη τέτοιων βάρβαρων πράξεων από τις Αρχές δημιουργεί τον κίνδυνο σχηματισμού της εντύπωσης ότι δίνεται επίσημη άδεια στους θύτες» τονίζεται στο άρθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζεται επίσης «απαράδεκτη» η συνέργεια αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι πρέπει να σταματήσει στην αρχή της η αίσθηση της ασυλίας μεταξύ αυτών που στοχεύουν μειονότητες. «Η σωστή αστυνόμευση είναι κρίσιμη, ώστε να αποκατασταθεί η κλονισμένη πίστη των Ελλήνων πολιτών στην ικανότητα του κράτους να διατηρεί τον νόμο και την τάξη» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης