Απόσπασμα, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, αναφέρεται στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, υπενθύμισε μέσω twitter ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν τη συνέντευξη.

Η κίνηση προκάλεσε νέο κύκλο συζήτησης, καθώς σχετίστηκαν με τις δηλώσεις Βαρουφάκη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra. Ωστόσο, ο δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι δεν εξέλαβε τη δήλωση Τσίπρα ως προαναγγελία δημοψηφίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης του τμήματος εξωτερικών ειδήσεων του Spiegel Ματιέ φορ Ρορ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την Κυριακή το ακόλουθο απόσπασμα από τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο:

Spiegel: Μερικοί στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου μελών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, πιστεύουν ότι το ευρώ θα ήταν πιο δυνατό χωρίς την Ελλάδα. Στο δικό σας κόμμα, επισης, υπάρχει μια μειοψηφία που επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Τσίπρας: Εάν επρόκειτο να διενεργήσουμε δημοψήφισμα με την ερώτηση: “Θέλετε την αξιοπρέπειά σας ή τη συνέχιση αυτής της ανάξιας πολιτικής”, τότε όλοι θα επέλεγαν την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συνόδευαν αυτήν την απόφαση. Αλλά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Podemos που απειλούν την Ευρώπη σήμερα, είναι το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία ή το AfD στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάρτηση σχολιάστηκε από κάποιους σε συνδυασμό με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra, προκειμένου να καταδειχθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση όντως εξετάζει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και πως αυτό επί της ουσίας θα αφορά το ευρώ, ενώ άλλοι επέλεξαν να επικεντρώσουν στην τελευταία φράση του πρωθυπουργού, για την απειλή που το Εθνικό Μέτωπο και το AfD αποτελεί για την Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να τονιστεί ότι δεν είναι η Ελλάδα το βασικό (πολιτικό) πρόβλημα της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης