Ο μάρτυρας στη δίκη Παπακωνσταντίνου, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, έγινε αποδέκτης επίμονων ερωτήσεων με αφορμή έγγραφο που αναφέρει πως το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ ανοίχτηκε στον υπολογιστή του πριν παραδοθεί στον οικονομικό εισαγγελέα.

Ο κ. Στασινόπουλος ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας ότι δεν άνοιξε το στικάκι, επιμένοντας παράλληλα ότι τη συγκεκριμένη ώρα που αναφέρεται στο έγγραφο δεν βρισκόταν στα χέρια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας αλλά και οι συνήγοροι παρατήρησαν ότι στο επίμαχο έγγραφο παράδοσης στον οικονομικό εισαγγελέα υπάρχει αλλαγή στην ώρα. Μάλιστα, έγινε επίδειξη τους σχετικού εγγράφου, μέσω laptop, σε όλα τα μέλη του δικαστηρίου.

Η λίστα και η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Ο κ. Στασινόπουλος ρωτήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης σχετικά με την διαρροή πληροφορίας ότι στηνλίστα Λαγκάρντ για την οποία δημιουργήθηκε πολιτικός σάλος υπήρχε το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Μαργαρίτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήγορος: Διαδόθηκε ότι το πολύ μεγάλο ποσό ανήκε στη Μαργαρίτα Παπανδρέου;

Μάρτυρας: Στη σύσκεψη την ημέρα που ήρθαν τα στοιχεία από το Παρίσι ρωτούσαμε ποιός ξέρει για τη λίστα και ένας διευθυντής ανέφερε αυτό το όνομα. Δεν ξέρω πώς το είπε.

Πρόεδρος: Δεν είναι να παίζει κανείς με αυτά τα θέματα.

Συνήγορος: Το ελέγξατε αυτό το συγκεκριμένο που διέρρευσε ως φημολογία;

Μάρτυρας: Έχει ερευνηθεί και έχει δοθεί απάντηση στη συγκεκριμένη κυρία ότι δεν έχει σχέση.

Καταθέτει ο Διώτης

Ξεκίνησε η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του να μην εξεταστεί επειδή είναι κατηγορούμενος σε άλλη δίκη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Δεν συντρέχει λόγος εξαίρεσης και εφαρμογής του προνομίου. Οποία ερώτηση κ. μαρτυρα κρίνετε ότι μπορεί να επιβαρύνει τη θέση σας δεν την απαντάτε» του είπε ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος.

Το δικαστήριο απέρριψε και την πρόταση της Εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου, να δοθούν στο δικαστήριο από τους οικονομικούς εισαγγελείς πλήρη στοιχεία για τους ελέγχους σε όλες τις λίστες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργο και λοιπές).

Νωρίτερα ο Ιωάννης Διώτης είχε δηλώσει στο δικαστήριο, ότι δεν μπορεί να καταθέσει στη δίκη, γιατί είναι κατηγορούμενος στην τακτική δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης