Να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «για λύσεις προς όφελος των πολλών έξω από μικροκομματικές ισορροπίες» κάλεσε τον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, παράλληλα, έκανε λόγο για «πολύ κρίσιμες στιγμές».

Η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν γολγοθά, και αυτός θα είναι κοινός είτε ψηφίσαμε ναι είτε όχι είπε και υπογράμμισε την ανάγκη κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ελληνική κοινωνία αλλά και Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι «όλοι πολύ προσεκτικοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διακινδυνεύσει με κανένα τρόπο την παραμονή μας στο ευρώ, ότι θα σεβαστεί τους κόπους του ελληνικού λαού και δεν θα γίνει πλιάτσικο στις καταθέσεις και τις περιουσίες του και ότι θα στείλει διαπραγματευτές στην Ευρώπη επαρκείς και λογικούς με εντολή τη συνεννόηση και όχι τη ρήξη».

«Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέλους να κινηθεί μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς» επισήμανε, τονίζοντας ότι αν συνεχίσει την πολιτική των τελευταίων μηνών «ο ελληνικός λαός θα πεινάσει».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε και την ΕΕ «να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην επίτευξη συμφωνίας» και ζήτησε «να μην σκεφθεί κανείς να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό στα πλαίσιο μιας τιμωρητικής πολιτικής που ήδη εκφράζουν κάποιοι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη με κοινό αίτημα μια δίκαιη συμφωνία, ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος, τονίζοντας στους συνομιλητές του ότι «η πλειοψηφία του 60% που είπε ‘όχι’ δεν είναι εναντίον της Ευρώπης».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε την αντιπολίτευση «να σκεφτεί πατριωτικά» και χαρακτήρισε υποχρέωση την εθνική ενότητα, καλώντας τον πρωθυπουργό «να βρει τον τρόπο να τη διασφαλίσει και να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για λύσεις προς όφελος των πολλών, έξω από μικροκομματικές ισορροπίες».

Απευθυνόμενος στους Έλληνες, τους ζήτησε «να επιδείξουν ψυχραιμία», υπογραμμίζοντας ότι «ο πανικός και ακραίες αντιδράσεις δεν θα βοηθήσουν», αλλά και να ενισχύσουν την προσπάθεια του Ποταμιού «για ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος».

«Τώρα να υπερασπιστούμε όλοι τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, να αντισταθούμε, να δράσουμε, να ενωθούμε, να επιβάλουμε λογική, ρεαλισμό και λύσεις» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης