Στον επιβλητικό καθεδρικό ναό Αγίας Σοφίας του Κιέβου ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ναός χτίστηκε τον 11ο αιώνα από διαφορετικές ομάδες μαστόρων (κάποιοι από τους οποίους ήταν ελληνικής καταγωγής) και κοσμείται από εντυπωσιακές νωπογραφίες και ψηφιδωτά, ενώ το τέμπλο του είναι σε στιλ μπαρόκ.

Πολλές από τις τοιχογραφίες είναι γραμμένες στην ελληνική, ορισμένες όμως έτυχαν της γνωστής αντιμετώπισης, με εκ των υστέρων επικαλύψεις. Χαρακτηριστικό της μοναδικής ομορφιάς του, οι 20 αποχρώσεις που εμφανίζει κάθε χρώμα, ενώ στο μπλε οι ειδικοί μέτρησαν 27 αποχρώσεις.

Μετά την ξενάγηση του πρωθυπουργού και της υπόλοιπης αντιπροσωπείας από ξεναγό που έχει φοιτήσει στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Αλ. Τσίπρας έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών τα εξής λόγια: «Εντυπωσιασμένος από το μεγαλείο ενός πολύ σημαντικού μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, που μαρτυρεί τη στενή και βαθιά πνευματική και πολιτισμική σχέση των λαών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης