Για την πορεία εκτέλεσης των έργων αναβάθμισης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου, αλλά και για τρέχοντα ζητήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, ενημερώθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος συνοδευόμενος από τον γγ Ναυτιλίας, Διονύση Χαράλαμπο Καλαματιανό και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτη Ράπτη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της σχολής και συμμετείχε σε σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Απροπύργου, Νίκος Μελετίου.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της σχολής θα είναι δυνατή η αύξηση των εισακτέων μαθητών κατά 40 έως 60 άτομα, ενώ έγινε αναφορά στη διάθεση κονδυλίου, ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής, για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για το πρόσθετο κονδύλι των 900 εκατομμυρίων ευρώ, που θα πάρουν οι περιφέρειες, και στην προοπτική, τμήμα των χρημάτων αυτών, να διατεθεί στις ΑΕΝ. Προτάθηκε η κατασκευή νέας κτιριακής υποδομής, σε υφιστάμενο χώρο μέσα στη Σχολή Ασπροπύργου, με 10 αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να αποσυμφορηθούν περαιτέρω οι εγκαταστάσεις, ενώ ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της πισίνας στη Σχολή Σωστικών, που είναι θερμαινόμενη, με αποτέλεσμα να μπορούν οι σπουδαστές να κάνουν εκεί την απαραίτητη εκπαίδευση και μαθήματα κολύμβησης, ακόμα και τον χειμώνα. Τονίστηκε, ιδιαίτερα, η συμμετοχή των σπουδαστών της ΑΕΝ Ασπροπύργου στα απαραίτητα σχολεία επιμόρφωσης κατά τις απογευματινές ώρες και πριν από την αποφοίτησή τους, έτσι ώστε να μπορούν να ναυτολογηθούν αμέσως με την απόκτηση του πτυχίου τους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία με τον εφοπλισμό, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες στις υποδομές της ΑΕΝ Ασπροπύργου και έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις για την επίλυση των λειτουργικών ζητημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης