Στην Κύπρο έφτασε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, συνοδευόμενος από τον ΥΠΕΞ, Σταύρο Δήμα, τον υπουργό Επικρατείας, Παντελή Καψή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά την άφιξή του, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι προσβλέπει σε ουσιαστική και πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους άλλους συνομιλητές που θα συναντήσει κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψης στη Μεγαλόνησο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος», είπε, «να επιτύχουμε καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού, για τη αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας».

Διαβεβαίωσε, δε, ότι η Ελλάδα θα μείνει σταθερά αρωγός και συμπαραστάτης της Κύπρου την επόμενη κρίσιμη περίοδο.

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε ιδιαίτερη μεγάλη χαρά και τιμή που επισκέπτεται την Κύπρο, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια σημαντική και δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία αναλαμβάνει τον Ιούλιο την προεδρία της Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε λίγη ώρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με τον οποίο θα έχει αμέσως μετά κατ’ ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις τους στα Μ.Μ.Ε..

Το απόγευμα ο κ. Παπαδήμος θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Απόψε θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα με τη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης