Την Κοζάνη επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και φοιτητές πληροφορικής. Το απόγευμα ο κ. Παππάς θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ανασυγκρότηση – Έξοδος από την Κρίση – Προοπτικές».

Την Τρίτη ο κ. Παππάς επισκέφθηκε το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Ο οικισμός του Αετού εντάχθηκε στο σχέδιο ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών και δικτύων του έργου «Rural Broadband» που υλοποίησε η Κοινωνία της Πληροφορίας και αφορά στην πρόσβαση πολιτών που διαμένουν σε 3.700 μικρούς και ορεινούς οικισμούς της χώρας σε υπηρεσίες γρήγορου ίντερνετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ο υπουργός χαρακτήρισε «τη σύνδεση των πιο απομακρυσμένων χωριών της ελληνικής επικράτειας με τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων», που ολοκληρώθηκε σε περίπου 20 μήνες, ως «το έργο των έργων». Παρατήρησε, ακόμη, ότι στην Ελλάδα υπάρχει πραγματική υστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες στη χρήση και την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην οικονομία, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν ξοδεύτηκαν πάρα πολλά χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον σκοπό αυτό.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο γεωγραφικό πλεονέκτημα της χώρας που της δίδει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως κόμβος μέσω του οποίου θα φτάνουν στην Ευρώπη προϊόντα και υπηρεσίες από όλο τον κόσμο. «Οι υποδομές στις μεταφορές, τα δίκτυα, στις επικοινωνίες και την ενέργεια είναι οι βάσεις που θα πατήσουν οι επιχειρήσεις, οι εταιρείες, αλλά και ο δημόσιος τομέας, για να κάνουν το επόμενο βήμα για τη χώρα» δήλωσε.

Τόνισε, τέλος, ότι «όλοι οι πολίτες δικαιούνται την τεχνολογική, αλλά και οικονομική δυνατότητα πρόσβασης στα βασικά αγαθά που συνιστούν τα δίκτυα όλων των ειδών: από τις τηλεπικοινωνίες ως την ενέργεια και την ύδρευση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-MΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης