Στήριξη των τριών «προαπαιτουμένων» των μικρομεσαίων ζήτησε η ΕΣΕΕ από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ενόψει της επίσκεψής του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε, σήμερα στις 11.00, με τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους, στα νέα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. Ειδικότερα, συναντήθηκε με τους προέδρους και εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ανέφερε τις τρεις προτάσεις της συνομοσπονδίας που έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση που είναι η λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» επιχειρηματικού λογαριασμού, η διατήρηση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και το «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ με αφαίρεση από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης του οφειλόμενου ασφαλιστικού χρόνου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Για έβδομη διαδοχική χρονιά η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση και ως γνωστόν, όταν η οικονομία βυθίζεται, παρασύρει μαζί της και ολόκληρη την κοινωνία […] Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάσαμε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρεις προτάσεις, τις οποίες θεωρούμε κρίσιμες για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικής διαδικασίας και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά. Με τις τρεις προτάσεις μας, ουσιαστικά, επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι παρά την υπερφορολόγησή του, ο Έλληνας μικρομεσαίος δεν θέλει να χρωστάει, δεν θέλει να παραιτηθεί αμαχητί των υποχρεώσεών του, αλλά να του δοθεί μια δίκαιη ευκαιρία για να το παλέψει! Πέρυσι, στη ΔΕΘ μέσα σε μία προεκλογική περίοδο, οι πολιτικοί αρχηγοί προσπάθησαν να πείσουν πως στη νέα συμφωνία υπάρχουν περιθώρια παροχών για όσους υπέφεραν στα χρόνια της κρίσης. Τώρα πια, όλοι πλέον οι μικρομεσαίοι έχουμε καταλάβει για τα καλά, τα πιο σκληρά δημοσιονομικά μέτρα της μνημονιακής εξαετίας. Φέτος στη ΔΕΘ, ισχυρίζονται πως αφήσαμε πίσω μας τα χειρότερα, όμως, η τραγική πλέον κατάσταση της πραγματικής οικονομίας χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις για να σωθεί οτιδήποτε πλέον σώζεται. Τα αιτήματα “πυρόσβεσης” που ζήτησε η ΕΣΕΕ μπορεί να έγιναν δεκτά από τη κυβέρνηση, αλλά δεν θα φέρουν την οριστική λύση του «δράματος», ενώ η αποδοχή τους δεν σημαίνει τίποτα, εάν δεν γίνουν άμεσα αποδεκτά από τους δανειστές μας. Η στήριξη, λοιπόν, των προτάσεών μας από τη ΝΔ στα τρία προαπαιτούμενα των μικρομεσαίων, για την αντιμετώπιση της κρίσης αποτελεί αναγκαία συνθήκη, την οποία οι παραγωγικοί φορείς έχουμε επισημάνει από καιρό. Άλλωστε, την έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία του τόπου μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης