Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Μεξικού Felipe Calderon θα είναι ο πρώτος δικαιούχος / fellow του Διεθνούς Προγράμματος Αγγελοπούλου για Δημόσιους Ηγέτες στο Kennedy School του Χάρβαρντ.

Μετά την ολοκλήρωση της 6ετους θητείας του ο Calderon θα ξεκινήσει στο Kennedy School (του οποίου άλλωστε υπήρξε απόφοιτος) από τον Ιανουάριο του 2013 και θα παραμείνει μέχρι τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Calderon πιστώνεται η στροφή της οικονομίας του Μεξικού προς αναπτυξιακή κατεύθυνση, αλλά και η προώθηση μεταρρυθμίσεων στον χώρο της δημόσιας υγείας και της μεταναστευτικής πολιτικής. Του αναγνωρίζεται επίσης η σταθερή καταπολέμηση της εγκληματικότητας που αποτελούσε μάστιγα για την χώρα του.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση θα γυρίσω στο Harvard Kennedy School μόλις τελειώσει η προεδρική θητεία μου», δήλωσε ο Calderon. «Αυτή η ευκαιρία να λειτουργήσω ως fellow θα μου επιτρέψει να αναστοχασθώ τα 6χρόνια της Προεδρίας μου, να συναντηθώ με διδάσκοντες και φοιτητές του Χάρβαρντ και να δουλέψω σε μελέτες που θα αναδείξουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και στις πολιτικές λύσεις που δώσαμε στα χρόνια μου».

«Χαιρετίζω με ενθουσιασμό την επιλογή του Προέδρου Calderon, ως πρώτου fellow του Προγράμματος Αγγελοπούλου στο Χάρβαρντ «δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου. «Η χρονιά που θα περάσει εκεί θα του δώσει μια σημαντική ευκαιρία να συναντήσει και να ανταλλάξει απόψεις με ανθρώπους, να μελετήσει ζητήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτόν, για το Μεξικό και για όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φιλοσοφία του Προγράμματος Αγγελοπούλου είναι να δίνεται η ευκαιρία σε ηγετικές προσωπικότητες που ολοκληρώνουν την θητεία στην πολιτική ή γενικότερα στον δημόσιο χώρο να αποκτήσουν – μέσα από το fellowship στο Kennedy School – ολοκληρωμένη αντίληψη, του πώς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν πρακτικά την πείρα τους σε μελλοντικές δραστηριότητες δημόσιου ή κοινωφελούς συμφέροντος.

Το Πρόγραμμα Αγγελοπούλου ανακοινώθηκε επίσημα στην ετήσια συνάντηση του Clinton Global Initiative, το 2011, από την Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Πρόεδρο Bill Clinton και τον Πρύτανη του Kennedy School του Χάρβαρντ David Ellwood. Η επιλογή του Felipe Calderon είναι η πρώτη εφαρμογή του Προγράμματος, το οποίο θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης