Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Free Sunday» και απαντώντας στην ερώτηση «κυβέρνηση “μάχης” ή “υποταγής” στις απαιτήσεις των δανειστών» είπε ότι «από την πρώτη στιγμή, αυτή η κυβέρνηση έδωσε και δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Άλλοι ήταν αυτοί που έλεγαν στα πάντα “ναι”, που συμφωνούσαν σε κάθε νεοφιλελεύθερη απαίτηση, αρκεί να κρατηθούν στην εξουσία».

Υπενθυμίζοντας «τη στάση τους στην περίοδο των διαπραγματεύσεων του 2015 όταν μας παρότρυναν να δεχθούμε οποιαδήποτε συμφωνία» πρόσθεσε ότι το ίδιο «μας λέει και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα, υπόσχεται, εκτός από τα προτεινόμενα μέτρα, κι άλλα, ακόμα πιο σκληρά, τα οποία βαφτίζει “μεταρρυθμίσεις”, προσπαθώντας να κρύψει ότι πρόκειται για μέτρα που οδηγούν σε διάλυση του κοινωνικού κράτους και σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα τι απαντά για την περίπτωση του κ. Φίλη «σε όσους υποστηρίζουν ότι έφυγε από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υπάρξει “καταλλαγή” στις σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας» εξήρε την πορεία του κ. Φίλη τόσο στην ανανεωτική Αριστερά, όσο και στο υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμα στην Παιδεία, καρπός συλλογικής επεξεργασίας, συλλογικής συμφωνίας και προσπάθειας, πρέπει να συνεχιστεί, με πολύπλευρο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, μακριά από εξωθεσμικές πιέσεις, χωρίς να υποκύπτουμε σε διάφορα, ιδιοτελή συμφέροντα και μισαλλόδοξες φωνές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης