Συνέντευξη της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα η εφημερίδα «La Repubblica», με κεντρικό θέμα την πρόσφατη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Οι μεγάλες ροές προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν δεν μπορούν να διακοπούν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η βία και η αποσύνθεση των χωρών αυτών» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «καμία συμφωνία δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα αυτά να αφήσουν πίσω τους τη βαρβαρότητα και να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κατά συνέπεια, αυτό το είδος συμφωνιών μπορεί να έχει μόνον εφήμερα αποτελέσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας, υπογράμμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως όπλο τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα και ζητεί μια ευρωπαϊκή λύση με κοινή ευθύνη όλων, την ώρα που η πλειονότητα των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων υιοθέτησε θέσεις που αντανακλούν τον εθνικό εγωισμό».

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η Ευρώπη, όπως την είχαμε γνωρίσει και ονειρευτεί, δεν υπάρχει πια», χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα «θρασύδειλη» και «ανίκανη» να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης