Η ανάγκη δημιουργίας του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον πρόεδρο της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέα Λοβέρδο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι υπήρξε σύμπτωση απόψεων πάνω στο θέμα ωστόσο τόνισε πως η συγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού δεν μπορεί να γίνει γενικά και αόριστα αλλά στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών και μάλιστα στη βάση συγκεκριμένου πολιτικού περιεχομένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος αυτός, πρόσθεσε, πολιτικά πρέπει να προσδιορίζεται με την αντίθεσή του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και με την αντίθεσή του προς την δημαγωγία, τον λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας ή της στάσης πληρωμών.

Παράλληλα ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως το πρόγραμμα αυτό, η εναλλακτική πολιτική πρόταση, αναμφισβήτητα πρέπει να έχει ως άξονα την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου και αυτά δεν είναι γενικά και αόριστα ζητήματα.

Η συζήτηση, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, θα συνεχιστεί ενώ όπως ξεκαθάρισε δεν συζήτησαν καθόλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης