Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η συνάντηση έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

«Είμαστε δίπλα σας σε αυτόν τον μαραθώνιο των διαπραγματεύσεων και των συνομιλιών, πολύ περισσότερο όσο οι θέσεις που υποστηρίζετε είναι κοινές και απορρέουν από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Είναι αδιανόητο να υπάρξει οποιαδήποτε λύση που δεν σέβεται εκτός από το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Αυτό αφορά και τη νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το θέμα της ιθαγένειας, αλλά κυρίως το θέμα της κυριαρχίας, γιατί η κυριαρχία πρέπει να είναι πλήρης και κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο» τόνισε στις δηλώσεις του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αυτή η κυριαρχία δεν νοείται εφ’ όσον υπάρχουν εγγυήσεις και πολύ περισσότερο, εφ’ όσον υπάρχουν στρατεύματα κατοχής. Αυτά είναι “κόκκινες γραμμές” στην όλη διαπραγματευτική διαδικασία».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αφού ευχαρίστησε για την αμέριστη και άδολη στήριξη, υπογράμμισε ότι, «είμαστε σε μια κρίσιμη φάση» και πρόσθεσε ότι, «θα συνεχίσουμε την Κυριακή τον διάλογο για το εδαφικό», κάνοντας λόγο για σημαντικές συγκλίσεις.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης