Τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Πάτρας και αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα του Δήμου, όπως έχουν αποτυπωθεί στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, έθεσε στον Αλ. Τσίπρα αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης και μεταξύ άλλων ανέφερε πως:

«Θα θέλαμε πάρα πολύ, η σημερινή μέρα της παράδοσης του δρόμου Πάτρα – Κόρινθος να ήταν μέρα χαράς για τον πατραϊκό λαό. Δυστυχώς δεν είναι και όχι με δική του ευθύνη.

Για πολλά χρόνια, βλέπει τον μόχθο και τον ιδρώτα του να τον λυμαίνονται οι μεγαλοεργολάβοι, να καθυστερεί η υλοποίηση των μεγάλων οδικών έργων και οι κατασκευαστικές εταιρίες, με την συνδρομή του κράτους να απολαμβάνουν όλο και πιο αυξημένη την δημόσια χρηματοδότηση, τις πολλαπλές διευκολύνσεις, για να απομυζούν διαρκώς κέρδη. Το έργο παραδίδεται, αλλά για τα λαϊκά στρώματα η χρήση του θα είναι είδος πολυτελείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα διόδια Πάτρα – Αθήνα μετ’ επιστροφής από 12,80€ θα φτάσουν 23€, αύξηση 80%. Τα διόδια για να διασχίσει κανείς τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και να επιστρέψει είναι 27€. Την ίδια στιγμή το μεροκάματο των οκταμηνιτών εργαζομένων στο Δήμο μας είναι μόλις 17 €.!

Επειδή ο λαός μας πλήρωσε και ξαναπλήρωσε τους μεγαλοεργολάβους, είναι πιστεύουμε λογικό να θέλει να κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη. Να γιατί απαιτούμε την άμεση κατάργηση των διοδίων!».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Πελετίδης δήλωσε ότι: «Για εμάς βασική προτεραιότητα αποτελεί η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος χάρισε στον Πρωθυπουργό το λεύκωμα «Χαρτών Μνήμες, Πάτρα 1831 – 1943» και μια λιθογραφία του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης