Αποστολή 15 ευρωβουλευτών, υπό την πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (Committee on Regional Development) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Iskra Mihaylova, επισκέφθηκε, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και ενημερώθηκε από στελέχη του Δήμου για την πολιτική της πόλης στα ζητήματα αστικής ανάπτυξης.

Τα μέλη της Επιτροπής υποδέχθηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νέλλη Παπαχελά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πολιτική οικονομικής εξυγίανσης και ανάπτυξης του Δήμου, που έχει να επιδείξει λογιστικό πλεόνασμα για 5η συνεχή χρονιά, καθώς στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και την περικοπή της σπατάλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), Μαρία Λογοθέτη, παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής το σχέδιο της Αθήνας για την αειφόρο αστική ανάπτυξη 2013-2020, καθώς και τον τρόπο αξιοποίησης των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πόλη της Αθήνας για τις περιόδους προγραμματισμού 2007-13 και 2014-20, με συνολικά, 49 projects, ύψους 50 εκατομμυρίων, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος λειτουργεί με εξωστρέφεια, εντάσσοντας την πόλη σε διεθνή δίκτυα.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης, Κωστής Μπιτζάνης, και μίλησε για το INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Αναφέρθηκε στους άξονες δραστηριότητας του υπερσύγχρονου και συνεργατικού πολυχώρου που, μέσα στα 2 χρόνια λειτουργίας του, έχει κατακτήσει τη θέση του στο οικοσύστημα καινοτομίας της Αθήνας, συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης.
 
Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι το INNOVATHENS έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 107.000 ωφελούμενους και επισκέπτες σε περισσότερες από 600 εκδηλώσεις. 5.600 νέοι παρέλαβαν πιστοποιημένη γνώση από αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και εταιρείες, όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, η People for Business, η Google, το Ε/Κ ΑΘΗΝΑ, το ΕΜΠ, το ΟΠΑ κ.ά., 8.000 παιδιά και έφηβοι εξοικειώθηκαν δημιουργικά με την επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες ενώ 54 επιχειρηματικά σχήματα εντάχθηκαν στους 3 κύκλους του Επιχειρηματικού Επιταχυντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στους μελλοντικούς στόχους του INNOVATHENS, τους 2 νέους θεματικούς κύκλους του Επιχειρηματικού Επιταχυντή «Food for Business» και «Creative Industries», το νέο πρόγραμμα διάχυσης ερευνητικών αποτελεσμάτων «Forward. From the Lab to Society» και τις εργασίες για ψηφιακή καταγραφή του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της πόλης.

Η Iskra Mihaylova απένειμε τα εύσημα στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και τη δημοτική αρχή για την πετυχημένη οικονομική τους πολιτική και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και επικαλούμενη το παράδειγμα του INNOVATHENS και εξήρε τη φιλοσοφία του που στηρίζει την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τους νέους.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι,

Τηλ.: 210 3475518, 210 3453548

Fax: 210 3413228

E-mail: info@athens-technopolis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης