Επί τάπητος τέθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμα της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν, η προσφυγική κρίση και οι ένοπλες συρράξεις σε χώρες της Μεσογείου που οδηγούν σε αποσταθεροποίηση ολόκληρων περιοχών με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι κάτοικοι τους να μεταναστεύουν, 

Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με τη συμμετοχή διευρυμένων αντιπροσωπειών των δύο Κοινοβουλίων. Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στο Εμπόριο, τον Τουρισμό, την Οικονομία και σε άλλους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση με τον πρόεδρο Ναρίσκιν και με τις αντιπροσωπείες, έτσι ώστε να τεθούν -και τέθηκαν- στο τραπέζι το σύνολο των ζητημάτων, των προβλημάτων και των διακυβευμάτων της σύγχρονης εποχής, πάνω στα οποία μπορούν τα Κοινοβούλια αλλά και οι λαοί μας, οι χώρες μας, να έχουν έναν σημαντικό ρόλο, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα μεγάλα αδιέξοδα που υπάρχουν -ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Και μείναμε ιδιαίτερα στο θέμα της ειρήνης και της υπέρβασης της αποσταθεροποίησης σε όλη την περιοχή. Θα καταβάλουμε από κοινού προσπάθειες και είμαστε ευτυχείς διότι και οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών έχουν συγχρονίσει τα βήματά τους για την αντιμετώπιση πολύ μεγάλων θεμάτων και για την ενίσχυση εμπορικών, οικονομικών, τουριστικών και άλλων πλευρών της συνεργασίας» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Βούτσης.

Από τη μεριά του ο κ. Ναρίσκιν ευχαρίστησε τον κ. Βούτση για την πρόσκληση και τη δυνατότητα που του δόθηκε να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι «όλος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να κάνει πόλεμο ενάντια στο “κοινό κακό”, τον εξτρεμισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι υπηρεσίες της Ρωσίας που ασχολούνται με τη μετανάστευση είναι έτοιμες να προσφέρουν την εμπειρία τους στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών» είπε, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων -διαδικασία που επηρεάζεται από τα εμπόδια που βάζουν σε αυτές οι κυρώσεις λόγω του εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης