Η κατάσταση στην Ευρωζώνη και η προσεχής σύνοδος κορυφής της G8 θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας καθώς και οι επικεφαλής των οργάνων της Ε.Ε..

Όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στο Λονδίνο, στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 15.15 (ώρα Γκρίνουιτς).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την πρωτοβουλία για την τηλεδιάσκεψη αυτήν είχε ο Βαν Ρομπάι, προκειμένου να συζητηθούν, πριν από τη G8, οι θέσεις όλων όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτήν. Είναι παράδοση να διεξάγονται συνομιλίες πριν από μια διάσκεψη της G8 και, μετά την ανάληψη της γαλλικής προεδρίας από τον Φρανσουά Ολάντ, οι ηγέτες θέλησαν να έχουν μια συζήτηση μεταξύ τους. Στόχος είναι να καταλάβουμε πώς καθένας προσεγγίζει τη G8» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να τεθεί και το θέμα της Ευρωζώνης.

Η σύνοδος κορυφής της G8 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Καμπ Ντέιβιντ των Η.Π.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης