Της Άντζελας Πεΐτση

Τις βασικές παρεμβάσεις της ΝΔ για την παιδεία μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σημεία-κλειδιά, στα οποία θα αναφερθεί ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία, αφορούν μεταξύ άλλων σε μια σειρά από αναχρονιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να καταργήσει με ανάλυση συγκεκριμένων ρυθμίσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν «γαλάζιοι» κύκλοι, θα κάνει εκτενή αναφορά στη δημόσια παιδεία και μικρότερη στην ιδιωτική παιδεία και το άρθρο 16. Επίσης, θα πει πως «στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι «ο κάθε Έλληνας να θέλει και να επιλέγει το καλό δημόσιο σχολείο».

Παράλληλα, αναμένεται να δώσει έμφαση στα πρότυπα σχολεία και την ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς και να δεσμευθεί για την επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει την ανάγκη αυτονόμησης των πανεπιστημίων ώστε κάθε ίδρυμα να λαμβάνει αποφάσεις με βάσεις τις ανάγκες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης