Λάμπρος ΠαναγιώτουΦίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώην αθλητές, καλλιτέχνες και πρόσωπα-«κλειδιά» στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Τα κομματικά επιτελεία είχαν από καιρό σχεδιάσει τη στρατηγική τους στηριζόμενα στη λάμψη και την απήχηση των «εκλεκτών» τους στον κόσμο.

Βέβαια, δεν έλειψαν οι προσθήκες στο παρά πέντε…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προσκλητήριο αυτήν τη φορά δεν του έπεσε από τα χέρια, αλλά το δέχτηκε ευχαρίστως. Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος είπε το «ναι» στον Βύρωνα Πολύδωρα και θα είναι υποψήφιος με το κόμμα «Ένωση για την πατρίδα και το λαό» στις ευρωεκλογές. 

«Ό,τι θέλει ο φίλος μου Βύρωνας» φέρεται να είπε -σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr- ο μεγάλος αοιδός στην πρόσκληση του Πολύδωρα. Η αρχική πρόταση ήταν για την κόρη του γνωστού τραγουδιστή, αλλά εκείνη την απέρριψε εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων.

Όμως και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τη δική του απάντηση τοποθετώντας στο κάδρο των υποψηφίων τσιγγάνικη ομορφιά. Η κόρη του λεγόμενου «βασιλιά των τσιγγάνων» Νίκου Χαλιλόπουλου, Χριστίνα, θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την κούρσα που οδηγεί στην Ευρώπη.

Η Κουμουνδούρου, πριν ακόμη συμπληρώσει το μισό της ψηφοδέλτιο, είχε δώσει την απάντησή της,ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της ακτιβίστριας Ρομά Σατιχά Σουλεϊμάν στο ψηφοδέλτιο αλλά και της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, της γυναίκας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο εξαιτίας της ηρωικής της δράσης στον χώρο των καθαριστριών.

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα έκλεινε επιτυχώς, εάν ο δημοφιλής καλλιτέχνης Λάκης Λαζόπουλος αποδεχόταν την πρόταση του Τσίπρα, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη, καθώς ο ηθοποιός επικαλέστηκε φόρτο εργασίας. Η μοναδική ηθοποιός που θα συμπορευτεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η Μάνια Παπαδημητρίου.

Ο κόσμος της πολιτικής είναι λαμπερός ή προσπαθεί να αποκτήσει επιπλέον λάμψη μέσω της ακτινοβολίας προβεβλημένων ανθρώπων από τον χώρο του θεάματος και όχι μόνο… Ωστόσο, χωρίς μαέστρο η ορχήστρα δύσκολα θα αποφύγει τα φάλτσα.

Για τον λόγο αυτόν ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου, σε μια υπερβολική φιέστα που ετοίμασαν στη Συγγρού, καλωσόρισε τον μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

Παραφωνία μπορεί να φαντάζει για όσους έχουν συνηθίσει σε συγκεκριμένα μουσικά ακούσματα αλλά είναι πραγματικότητα η… αγωνιστική νότα που δίνει στις εκλογές η κάθοδος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ του δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ.

Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 Θοδωρής Ζαγοράκης μασούσε τσίχλα κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, μένει να δούμε όμως αν μασάει ή όχι και από… πολιτικό στίβο, αφού στον ποδοσφαιρικό τομέα έκανε την Ευρώπη να… παραμιλάει.

«Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε» είπε στον Αντώνη Σαμαρά για την υποψηφιότητά του. Η ζωή του έγινε… ποδήλατο, αφού για χρόνια κάνοντας ορθοπεταλιές δεν σταματούσε να διαρρηγνύει τα ιμάτιά μου ότι είναι α-κομμάτιστος κι ότι τα κόμματα είναι από τη ζωή ξεπερασμένα. Ώσπου ήρθαν… όχι οι μέλισσες, αλλά οι σειρήνες της Συγγρού.

Και ο δημοσιογράφος, ποδηλάτης Γιώργος Αμυράς, ενέδωσε στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά, αφού ξέχασε να κλείσει τα αφτιά του, και έτσι από… Οδυσσέας ταξιδευτής έγινε … υποψήφιος στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Από τη Ρηγίλλης και από κει στη Συγγρού η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη κάλυπτε για πολλά χρόνια το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα είναι η πρώτη φορά που ζήτησε την κάλυψη του κόμματος και την είχε. Μένει να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος της Ευρώπης. Την πρώτη φορά που είχε εμφανιστεί στη Ρηγίλλης οι οπαδοί της συντηρητικής παράταξης την απείλησαν με ξυλοδαρμό. Από τότε έπεσε πολύ νερό στο κανάλι της… πολιτικής και σήμερα η καλή συνάδελφος αισθάνεται περισσότερο από ποτέ Νεοδημοκράτισσα.

Από το γυμνό και τις αισθησιακές φωτογραφίες, η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, αλλάζοντας τα πάντα, πέρασε το κατώφλι της Χαριλάου Τρικούπη. Κατάφερε και επιβίωσε επί Γιώργου Παπανδρέου, χαλκέντερη δείχνει να είναι και επί Βενιζέλου, του οποίου κέρδισε την εμπιστοσύνη και μία θέση στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς». Προσωπικό της στοίχημα μια Ευρώπη και κυρίως μια Ελλάδα διαφορετική χωρίς ξενοφοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα.

Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από την ευρωπαϊκή υπερταχεία. Μετά την υποκριτική και το τραγούδι αποφάσισε να δοκιμάσει και την… πρόκληση της πολιτικής. Κατεβαίνει με το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη. Aρίμπα… Μουτσάτσου!

Αλλά επειδή και η Μέρκελ θέλει τον… Πόντιό της, γι’ αυτό και ο Πάνος Καμμένος έριξε στην εκλογική μάχη τον πρώην βουλευτή του (σ.σ.: βουλευτής για μία μέρα) Παύλο Κοντογιαννίδη. Να πούμε ότι ακόμη μία υποψηφιότητα με ποντιακό χρώμα είναι και αυτή του Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον συνδυασμό του Βύρωνα Πολύδωρα.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… και ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός πάει κόντρα στο ρεύμα για μια… άλλη Ευρώπη. Ταξιδεύει με το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, χωρίς τη συντροφιά του συγγραφέα Νίκου Δήμου, ο οποίος τις ημέρες του Πάσχα κοινοποίησε την παραίτησή του, μετά τις δηλώσεις του για το Άγιο Φως.

Διαβάστε επίσης:

Όταν η showbiz πάει στις εκλογές!
, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014, 12:29

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης