Αλλαγή πορείας και προοδευτική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για να μην το «ξεπεράσει» η ιστορία και για να έχει νόημα η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης προτείνει ο Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο κ. Σκανδαλίδης λέει χαρακτηριστικά ότι «στις επόμενες εκλογές θα χρειαστεί μια προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτή δεν θα προκύψει από τη διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ στον αριστερό λαϊκισμό αλλά από τη μετακίνηση του τελευταίου προς τον προοδευτικό πραγματισμό που αποπνέει η αυτόνομη προγραμματική μας πρόταση. Μια τέτοια πρόταση δεν μπορώ να διακρίνω σε τι θα διαφέρει από αυτά που προσπαθεί να πει η ΔΗΜΑΡ. Σήμερα είναι αδύνατη αυτή η συνύπαρξη, ας κρατήσουμε όμως ανοιχτές τις πόρτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι η εξάντληση της τετραετίας δεν είναι «πολιτικό κατεκτημένο», επισημαίνει ότι η Κεντροαριστερά θα πετυχαίνει αν δεν «εκκολαφθεί» στον δοκιμαστικό σωλήνα των διαβουλεύσεων κορυφής, ενώ, τέλος, χαρακτηρίζει «φραστική υπερβολή» τον όρο «εκτσογλανισμός» που χρησιμοποιήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και δείχνει να δικαιολογεί την έκρηξή του.

Τέλος, ως προς την Κίνηση των «58» ανέφερε ότι «το εγχείρημα τελικά θα κριθεί από το αν εκκολάπτεται στον δοκιμαστικό σωλήνα των διαβουλεύσεων κορυφής ή αν θα πυροδοτηθεί από τη λαϊκή βάση. Αυτή πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και στην ενδεχόμενη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης