Λάμπρος Παναγιώτου

Από δυο χωριά χωριάτες έγιναν όλοι τους μέσα στην Ολομέλεια. Η Νέα Δημοκρατία εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της συγκυβέρνησης και Μιχελάκης–Μπαλτάκος εναντίον Γρηγοράκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαμάχη ξεκίνησε με αφορμή το άρθρο 19 του μεταναστευτικού νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο απελαύνονται όσοι μετανάστες αποδειχθεί ότι έκαναν ψευδή καταγγελία για δήθεν βία εις βάρος τους από αστυνομικά όργανα.

Ένα άρθρο, το οποίο τη μια έμπαινε στο νομοσχέδιο και την επομένη διαγράφετο. Σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέβηκε στο Βήμα ανακοινώνοντας ότι το αποσύρει τελικά ,γεγονός που επικροτήθηκε και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μα πριν αλέκτωρα φωνήσαι… ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με το άρθρο στο χέρι και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο πίσω του μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και είπε ότι «δεν κάνει αποδεκτή την απόσυρση του συγκεκριμένης παραγράφου» αδειάζοντας στην κυριολεξία τον Υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα διαλύσουμε την πολιτεία. Θα βάλουμε τάξη στα σύνορά μας και στο κέντρο της πόλης. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι έχουν μονίμως πρόβλημα όταν βλέπουν στολή. Οι δουλέμποροι δασκαλεύουν τους λαθρομετανάστες να πουν ότι οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν να τους πνίξουν για να έχουν την εύνοια του νόμου. Κάποιοι γίνονται προστάτες τον δουλεμπόρων. Όχι, δεν θα αφήσουμε κάποιους να διαλύσουν το Κράτος» είπε σε έντονο ύφος ο Γιάννης Μιχελάκης.

Το λόγο ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ,ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και μάλιστα είδε κι έπαθε ο προεδρεύον Γιάννης Δριβελέγκας να σταματήσει τόσο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη όσο και τη Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.
«Φαρσοκωμωδία ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Αναπληρωτή Υπουργό Ο κύριος Μιχελάκης έχει αναλάβει τον ακροδεξιό βραχίονα ,τουλάχιστον αυτό το ρόλο πάει να παίξει. Θέλετε να υιοθετήσετε την ακροδεξιά ατζέντα ,να την επιβάλλετε στη πολιτική για να κάνετε εύκολο λαϊκισμό,για πολιτική κερδοσκοπία. Δεν προστατεύετε έτσι τους αστυνομικούς ,ούτε το Κράτος ,αλλά το παρακράτος με τις δεξιές αποφύσεις του. Είναι ντροπή!» είπε οργισμένος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Τα περί ακροδεξιού βραχίονα τα προσπερνάω αλλά αν θέλετε να μείνουμε στις ταμπέλες να μιλήσουμε τότε και για τους συνηγόρους των κουκουλοφόρων. Η πολιτεία δεν μπορεί να διαλυθεί ,τα όργανα της πολιτείας θα λειτουργήσουν. Κάποιοι βλέπουν στολές κι έχουν πρόοβλημα» αντέτεινε ο Γιάννης Μιχελάκης.

«Ζούμε ένα ακόμη σκηνικό μιας ψευδεπίγραφης πόλωσης. Η πόλωση είναι τεχνική. Για τη Νέα Δημοκρατία το μεταναστευτικό είναι ότι το μνημόνιο για το ΣΥΡΙΖΑ. Το άρθρο κινείται στα όρια του «Ιδιωνύμου». Δεν είμαστε προστάτες ούτε των μεταναστών ούτε των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά των νόμων της πολιτείας» διευκρίνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος. Εν τω μεταξύ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος εκνευρισμένος ανέβηκε στα γραφεία του κόμματός του στη Βουλή για να συζητήσουν το άδειασμα που του έκανε η Νέα Δημοκρατία.

«Κανένας άνθρωπος σχεδόν δεν δικαιώνεται ή δεν έχει δικαιωθεί όταν ήρθε αντιμέτωπος με όργανο ή όργανα του Κράτους. Έκανε καλά ο κύριος Γρηγοράκος και την απέσυρε» είπε ο Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σπύρος Χαλβατζή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης