Απολύτως εφικτός είναι ο στόχος της ολοκλήρωσης της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών έως το επόμενο Eurogroup της 20ης Μαρτίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση εργάζεται εντατικά προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η αξιολόγηση στις 23/03.

Υποδεχόμενος στο Μαξίμου τον προεδρεύοντα της Ε.Ε, Μαλτέζο πρωθυπουργό Τζότζεφ Μουσκάτ, ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε εκτενώς στην μεγάλη βεντάλια των κοινών θεμάτων που απασχολούν τις δύο χώρες, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους κινδύνους συρρίκνωσης της Ε.Ε λόγω του αυξανόμενου ευρωσκεπτικισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, “Η ΕΕ έχει σταματήσει να είναι ελκυστική στους πολίτες της”, λόγω, ως εξήγησε, των πολιτικών της ακραίας λιτότητας που ακολουθήθηκαν καθώς και του δημοκρατικού ελλείμματος στη λειτουργία τους.

“Οι χώρες της Μεσογείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη: Ανεργία, συρρίκνωση εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων” είναι στην κορυφή της ατζέντας, είπε ο έλληνας πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι απειλούνται οι κοινές αξίες μας από την άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και ανασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας, δεν φείσθηκε κριτικής για την ακολουθούμενη πολιτική της Ε.Ε, τονίζοντας πως: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει, εγκλωβισμένη στα μαθηματικά της λιτότητας, στους δείκτες και τους αριθμούς, και σε μία πολιτική εξαιρέσεων από το κοινωνικό κεκτημένο”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης