Δύσκολη και με σκαμπανευάσματα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη διαπραγμάτευση που οδήγησε στην πολιτική συμφωνία του Eurogroup της Μάλτας κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κάποιοι στο εξωτερικό είχαν σαφή στόχο να μην κλείσει η αξιολόγηση είτε γιατί επέμεναν σε καταδικασμένα από την ιστορία σενάρια Grexit, είτε γιατί κάποιοι στο εσωτερικό δεν θέλουν με τίποτα να είμαστε εμείς αυτοί που θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Αναφερόμενος στη Ν.Δ. σχολίασε ότι «κάποιοι όταν διέκριναν την όποια εμπλοκή μας φώναζαν “καθυστερείτε με την ιδεοληψία σας” και όταν έβλεπαν πρόοδο, φώναζαν “φορτώνετε με βάρη τον ελληνικό λαό”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τα άλλα», πρόσθεσε, «ισχυρίζονται ότι φοράνε τη γαλανόλευκη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος».
Κατά τον κ. Τσίπρα, «το πολιτικό πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους, έχει στον πυρήνα του την απορύθμιση της αγοράς εργασίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι χαλάνε τα σχέδια όσων «επένδυσαν στο αδιέξοδο και στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε ότι τελικά υπάρχει μια συμφωνία με συμβιβασμούς, που «όμως μα φέρνει πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην λήξη του προγράμματος και στην οριστική έξοδο από την επιτροπεία».

Διασφαλίσαμε το δημόσιο χρήμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο τελευταία χρόνια η χώρα σταμάτησε να έχει κυβέρνηση που να θεωρεί τη διακυβέρνηση όχημα πλουτισμού ιδιοτέλειας και συμφερόντων, ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πήραμε δώρα και διασφαλίσαμε το δημόσιο χρήμα, δεν βάλαμε τις λίστες στα συρτάρια σε αντίθεση με ό,τι γίνονταν τα τελευταία χρόνια, είπε.

Καταφέραμε να είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας είχαμε απορροφητικότητα 98% στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Γιατί οι προηγούμενοι απορροφούσαν όσα κονδύλια χρειάζονταν για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους και μετά δούλευε η τεχνολογία της μίζας, επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης