Στη μη λήψη απόφασης στο Eurogroup εστίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «δεν αποτελεί αποτυχία της γραμμής διαπραγμάτευσης».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το επόμενο Eurogroup υπογραμμίζοντας πως «στις 15 Ιουνίου θα επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία», ενώ υπογράμμισε πως χωρίς ρύθμιση για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σενάριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που δεν περιλαμβάνει εκταμίευση της δόσης, έχει εγκριθεί η τεχνική συμφωνία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε «όλοι εργάζονται στην κατεύθυνση να οδηγηθεί το Ταμείο σε θετική έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους».

«Το σύνολο του διεθνούς Τύπου αναφέρεται σήμερα, δυσμενώς, στον Β. Σόιμπλε» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και είπε «το κείμενο το οποίο κατατέθηκε στο Eurogroup είχε και πρόταση που αφορούσε το θέμα του ελληνικού χρέους».

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε «μόνο ελληνικά ΜΜΕ και η αντιπολίτευση καταλογίζουν ευθύνες για την καθυστέρηση στην ελληνική πλευρά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην πώληση του 20% του Mega στον Ιβάν Σαββίδη, εξήγησε «δεν πρόκειται να παρέμβουμε ή να σχολιάσουμε επιχειρηματικές συναλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ».

«Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τον κ.Σαββίδη αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν «βλέπει» κανένα περίεργο δάνειο στην περίπτωση του κ. Σαββίδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης