Την εκτίμηση ότι είναι προς το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ η επικράτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στις εκλογές για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ έκανε λόγο για «σύστημα βολεμένων που δεν επιθυμούν την αλλαγή στη Ν.Δ.».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε ότι εκτιμά τον κ. Μεϊμαράκη ως πρόσωπο, αλλά διαφωνεί με την τακτική του «να δημιουργεί κρίσεις για να παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας». Επιπλέον, κατηγόρησε τον κ. Μεϊμαράκη ότι δεν διεκδικεί την ψήφο, αλλά την απαιτεί. Όπως σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας, δέχεται «πόλεμο από αυτούς που ξεβολεύονται από τη μεγάλη συμμετοχή» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι πολίτες «δεν θα τους κάνουν τη χάρη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τζιτζικώστας εξαπέλυσε «πυρά» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για ψέματα και ανικανότητα και απέκλεισε οποιαδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του. Σύμφωνα με την υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ., το κόμμα του όφειλε να στηρίξει τη χώρα όταν κινδύνευε να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης. Όπως είπε, ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία έχει καθοδική τροχιά από το 2004, ενώ εκτίμησε ότι δεν εφάρμοσε της ιδεολογία της.

Ερωτηθείς για τις προσωπικές του φιλοδοξίες, σημείωσε ότι δεν έχει μάθει στη ζωή του να κινείται με αυτές ως βάση. Επιπλέον, αναφερόμενος στις κατηγορίες ότι «δεν εμφανιζόταν συχνά στις προεκλογικές περιόδους τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο», παρατήρησε ότι ένας πολιτικός δεν πρέπει να γίνεται «τηλεπερσόνα», αλλά να βρίσκεται σε επαφή με την κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., εφόσον επικρατήσει εκείνος στην «κούρσα» για την προεδρία του κόμματος, τόνισε ότι η Κ.Ο. έχει πολύ άξια στελέχη και εκτίμησε ότι «θα λειτουργήσει πολύ θετικά να είναι έξω από το κοινοβούλιο ο αρχηγός της Ν.Δ». «Το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι στο κοινοβούλιο, είναι η επαφή με την κοινωνία» υπογράμμισε και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για να είναι πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί από περιφερειάρχης αν εκλεγεί πρόεδρος, ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του «κεντροδεξιό». Τόνισε ότι δεν έχει να προσάψει κάτι στους κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών. Επιπλέον στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία, η οποία, όπως είπε, πρέπει να ξαναγίνει ένα δημοκρατικό κόμμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης