«Η παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα αποτελεί επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις προσπάθειές μας για ρύθμιση του δημόσιου χρέους, έξοδο της χώρας από την κρίση και την τροχοδρόμησή της σε μια αναπτυξιακή πορεία» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στη «Βραδυνή» της Κυριακής.

«Η χώρα μας πλέον είναι ένα κέντρο που κανείς δεν μπορεί να το προσπεράσει. Είτε για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, είτε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, είτε για το Κυπριακό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε δε ότι «το χρονοδιάγραμμα στόχων είναι σαφές. Με ταχύ τρόπο να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να υπάρξει πολύ συγκεκριμένη ρύθμιση του δημόσιου χρέους βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, να μπουν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να ανοίξει ο δρόμος για να έχουμε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρήματος με λογικά επιτόκια δανεισμού.

»Θεωρώ», συνέχισε, «πως οι μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα έχουν εξαντλήσει την όποια δυναμική τους μαζί με την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας εργαζομένων και συνταξιούχων. Προτεραιότητά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη διάλυση του πελατειακού κράτους και την εκ βάθρων εκρίζωση της διαπλοκής και της διαφθοράς. Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με τις παθογένειες του κράτους και της κοινωνίας μας, ανοιχτή σύγκρουση με τις δυνάμεις της αδράνειας, της οπισθοδρόμησης, των κατεστημένων συμφερόντων. Αυτές οι συγκρούσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν», ξεκαθάρισε και σχολίασε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση, την έβαλαν υπό καθεστώς μνημονιακής καταιγίδας, σήμερα σκούζουν υποκριτικά για την καταστροφή που οι ίδιες δημιούργησαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης