Με βολές από το εσωτερικό της ΝΔ κατά του Γιάννη Στουρνάρα για τους σχεδιασμούς του Yπουργείου Οικονομικών στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων αλλά και για το ζήτημα των πλειστηριασμών, άρχισε την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, η τρίτη ημέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2014.

Σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος κάνοντας λόγο για «περισσή επιπολαιότητα και προχειρότητα που άνοιξε το θέμα των πλειστηριασμών πριν από λίγους μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δριμύ κατηγορώ στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τη δήλωσή του περί «υποφορολόγησης των Ελλήνων», άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. «Ο κ. Στουρνάρας αν κοιτάξει όλα τα στοιχεία θα διαπιστώσει ότι σφάλει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχάρης σημειώνοντας ότι για να γίνουν συγκρίσεις στη φορολογία με τη Γερμανία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το ύψος των μισθών, των συντάξεων και κυρίως η υπεραξία που μένει μετά τη φορολόγηση.

Το ζήτημα της φορολογίας έθεσε και ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη ΝΔ τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται περαιτέρω φορολόγηση «ούτε ηθικώς ούτε πολιτικώς».

Ντόλιος: «Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση νομοθετεί μονομερώς»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Ντόλιος εξήρε την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία για τους πλειστηριασμούς χαρακτηρίζοντας την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πολύ θετική», και πρόσθεσε «μου αρέσει η πρόταση που κάνει να μην μπορούν τα κόκκινα δάνεια να περάσουν στα funds. Η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει θετικό πρόσημο σε αυτή την πρωτοβουλία και ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει θετικό πρόσημο σε αυτή την κίνηση της κυβέρνησης».

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών είπε ότι είναι «η πρώτη φορά που η κυβέρνηση νομοθετεί μονομερώς, μακάρι να τα βρούμε με την τρόικα σε αυτή την επιλογή όμως αν δεν τα βρούμε φαίνεται ανοιχτή να το κάνει ανεκτό» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης