Λιγότερα από 100.000 είναι τα παιδιά των μεταναστών που θα λάβουν την ελληνική ιθαγένεια βάσει του νέου νόμου που κατέθεσε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και συζητείται στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Όπως δήλωσε η κυρία Χριστοδουλοπούλου «με κάποιες αναλύσεις που κάναμε και με βάση τα στοιχεία που έχουμε για το πόσων χρόνων είναι τα παιδιά που διαμένουν στην Ελλάδα κ.λπ., ο τελικός αριθμός δεν ξεπερνά τα 100.000». Όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της ιθαγένειας που εισάγει το νομοσχέδιο, η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε στα εξής σημεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Νόμιμη 5ετή παραμονή από έναν τουλάχιστον γονέα στη χώρα μας.
  • Τα παιδιά πρέπει να έχουν γεννηθεί μέσα σε αυτήν την πενταετία, κατά την οποία ένας τουλάχιστον γονέας διέμενε στη χώρα
  • Τα παιδιά πρέπει να έχουν εγγραφεί στην πρώτη δημοτικού και να συνεχίζουν να φοιτούν στο δημοτικό σχολείο όταν θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση για την απόκτηση της ιθαγένειας.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι «αν ένα παιδί γεννηθεί χωρίς ο γονιός του να είναι πέντε χρόνια στη χώρα, το δικαίωμα κτήσης ιθαγένειας αυτού του παιδιού θεμελιώνεται μετά από 10 έτη».

Διαβάστε επίσης:
Την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης