Υπέρ της μεταφοράς μέρους των εισπράξεων από τις αποκρατικοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία τάχθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε πως «εμείς προτείνουμε για αυτό το δύσκολο διάστημα που διανύει η χώρα -βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη για να επιλυθεί το Ασφαλιστικό – ένα μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις να δεσμευτεί για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο Ασφαλιστικό σύστημα. Είναι ένα μέτρο που βοηθά να καλυφθούν τα ελλείμματα και δεν προσθέτει βάρη στις επιχειρήσεις. Αντίθετα, δίνει ώθηση στον ιδιωτικό τομέα με τις αποκρατικοποιήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «πρέπει να διαφυλάξουμε δημόσιο χαρακτήρα στο Κοινωνικό Κράτος αλλά χωρίς να τσακίζουμε το επιχειρείν και την ανταγωνιστικότητα. Το Ασφαλιστικό που είναι και επίκαιρο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Για να μην κοπούν οι συντάξεις, που δεν πρέπει άλλο να μειωθούν, η κυβέρνηση προτείνει την εκ νέου αύξηση των εισφορών, που εμείς μειώσαμε για να μπορέσουν λίγο να ανασάνουν οι βεβαρημένες επιχειρήσεις που στη συνέχεια υπέστησαν και τα capital controls. Η αύξηση εισφορών θα επιβαρύνει επιπλέον τις επιχειρήσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης