Το θέατρο ΜΠΙΠ παρουσιάζει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του για τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2016.

Αναλυτικά οι παραστάσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Nerve» του Adam Szymkowicz

Από 7 Νοεμβρίου

Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Black & White theatre group παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη, το θεατρικό έργο «Nerve» του Αμερικανού συγγραφέα Adam Szymkowicz. Το έργο καταπιάνεται, μεταξύ άλλων, με το επίκαιρο θέμα του online dating.

Ο Έλιοτ και η Σούζαν συνομιλούν σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για αρκετό διάστημα και αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να γνωριστούν από κοντά. Κλείνουν το πρώτο τους ραντεβού και η βραδιά τους ξεκινά στην σκοτεινή αίθουσα παρακολουθώντας ένα ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ και συνεχίζεται σε ένα συνοικιακό μπαρ για ένα ποτό. Η ιστορία ξεκινά από την στιγμή που ο Έλιοτ και η Σούζαν μπαίνουν στο μπαρ.

Το έργο του Szymkowicz έχει παρασταθεί σε πολλούς θεατρικούς οργανισμούς εντός και εκτός Ηνωμένων Πολιτείων, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Σκιαγραφεί με διεισδυτικότητα αλλά και με χιούμορ όλους τους κανόνες (;) ενός πρώτου ραντεβού και πως αυτοί μπορούν να ανατραπούν μέσα από λάθος χειρισμούς, λέγοντας και κάνοντας τα λάθος πράγματα στην λάθος στιγμή. Ένα κείμενο βαθιά ανθρώπινο, σύγχρονο, με χαρακτήρες απόλυτα αναγνωρίσιμους, ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας. Πραγματεύεται ζητήματα όπως η έλλειψη συναισθηματικής ευφυίας, η μοναξιά, η ανάγκη για επικοινωνία. Άνθρωποι, έρμαια των νευρώσεων και των συναισθηματικών τους εγκλωβισμών αναζητούν απεγνωσμένα την αποδοχή και την ουσιαστική συντροφικότητα.

Σκηνοθεσία: Μάριος Παϊτάρης
 Μετάφραση: Θωμάς Βούλγαρης
Εικαστική Επιμέλεια: Αγγελίνα Παγώνη
Επιμέλεια Κίνησης/ /Χορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά
Μουσική επιμέλεια/ /Μίξη Ήχου: Dub punk
Κατασκευή Μαριονέτας: Σωκράτης Παππάς
Teaser Trailer: gcldp/Γιώργος Συμεωνίδης, Άρτεμις Σταθάκου.

Παίζουν: Μαριάνθη Κολιάκη Γιάννης Ρούσσος

«Οι Διωγμένοι» του Αντώνη Καλομοιράκη

Τετάρτη στις 21.00 – Από 16 Νοεμβρίου

Μουσικοθεατρική παράσταση

Η θεατρική ομάδα terra incognita παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση του Αντώνη Καλομοιράκη «Οι Διωγμένοι». Ένα έργο, που μιλάει για το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο μέσα από την ιστορία της ζωής δυο γυναικών. Οι δυο αδερφές μιλούν και ζουν την ανθρώπινη απώλεια, τον σωματικό και ψυχικό βασανισμό, περιγράφουν το αίσθημα μιας ολόκληρης εποχής και μας μεταφέρουν στη σύγχρονη πραγματικότητα, στο νέο πόλεμο, στο νέο ψυχικό βασανισμό και την αδυναμία του ανθρώπου να ζήσει και να ορίσει τον εαυτό του.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλομοιράκης
Μουσική: Arnel Lagen
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Κακώνας

Παίζουν: Αντώνης Καλομοιράκης, Ηρώ Βερβεράκη, Κωνσταντίνα Αλεφαντινού, Σίλια Ιωακείμ, Γιώργος Σιδεράκης, Όθωνας Φουτσιτζής, Μαίρη Κατσαράκη, Έφη Εγκλεζάκη, Γιάννης Στραπέλης, Μαριάννα Χριστοπούλου.

Κλυταιμνήστρα;  του Ανδρέα Στάικου

Από 18 Νοεμβρίου

Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00

Η Ηλέκτρα και η Κλυταιμνήστρα επιστρέφουν για να ξεκαθαρίσουν παλιούς λογαριασμούς. Ένας νεκρός πατέρας, ένας ωραίος εραστής, ένας αρχαίος φόνος, μια μεγαλειώδης εκδίκηση, μια ασίγαστη ζήλια. Η ίδια ιστορία. Ξανά και ξανά. Ή μήπως όχι; Δυο πλανόδιες θεατρίνες, απομεινάρια ενός θιάσου που χάθηκε μέσα στο χρόνο, αστείες, σπαρακτικές και αμετανόητες, αυτοσχεδιάζουν ασταμάτητα πάνω στο ίδιο θέμα αναζητώντας τις τραγικές ηρωίδες.

Σκηνοθεσία: Ζωρζίνα Τζουμάκα
Σκηνικά/Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Επιμέλεια Κίνησης: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη
Trailer: Γιάννης Μπουγιούκας, Θοδωρής Αρμάος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Τάσος Μπιμπισίδης

Παίζουν: Χριστίνα Δενδρινού Μαρία Μπρανίδου

Το θέατρο ΜΠΙΠ και η ομάδα Ατελείς παρουσιάζουν την παράσταση sMOTHERed!

Από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 19.00 για 10 παραστάσεις – μια Ψυχολόγος παρουσιάζει την επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη της

για την Ελληνίδα μάνα και δίνει τροφή στις καταναλωτικές συνειδήσεις, απ΄τις οποίες ξεπηδούν οι πάμπολλες, πάμπλουτες ιστορίες όλων μας με αυτήν!

sMOTHERed!


Το θέατρο ΜΠΙΠ και η ομάδα Ατελείς παρουσιάζουν την παράσταση sMOTHERed!

Από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 19.00 για 10 παραστάσεις – μια Ψυχολόγος παρουσιάζει την επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη της για την Ελληνίδα μάνα και δίνει τροφή στις καταναλωτικές συνειδήσεις, απ΄τις οποίες ξεπηδούν οι πάμπολλες, πάμπλουτες ιστορίες όλων μας με αυτήν!

Μια παράσταση που θα σας αγαπήσει και θα σας ενοχοποιήσει όσο κανείς…
H Ελληνίδα μάνα ως δημιούργημα και δημιουργός της σύγχρονης ψυχοπαθολογίας.
Μια παράσταση δύο α-τόμων που τελικά γίνονται κομμάτια. Η παράσταση που όλους μας αφορά και όλους μας βασανίζει ετοιμάζεται. Η ανυπέρβλητη Ελληνίδα μάνα. Μια θεατρική μεταγραφή, πολλών τόμων & τόνων Ψυχολογικών θεωριών σε μια απόπειρα κατανόησης γιατί γίναμε έτσι… Ατελείς.

Μια Ψυχολόγος παρουσιάζει την επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη της για την Ελληνίδα μάνα, μια Μαρκετίερ χτίζει το ιδανικό προφίλ της Μάνας και δίνει τροφή στις καταναλωτικές συνειδήσεις, απ΄τις οποίες ξεπηδούν οι πάμπολλες, πάμπλουτες ιστορίες όλων μας με αυτήν!

Μια ελαφριά παράσταση που πάει παντού -ζακετούλα να πάρετε- αλλά βαριά για να κάτσει στην καρδιά μας. Ελάτε χωρίς τη μαμά σας (αν δεν έχετε, ένας λόγος παραπάνω να ‘ρθείτε) ελάτε και με την μαμά σας, αλλα με δική σας ευθύνη…θα έχετε έκπτωση για το θάρρος σας!

Κείμενα-ιδέα: Ομάδα Ατελείς

Παίζουν: Μαίρη Λογοθέτη, Κύνθια Βουκουβαλίδου
 
Σκηνοθετική και δραματουργική επιμέλεια: Κύνθια Βουκουβαλίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Τσελέπη
Επιμέλεια κίνησης: Κέλλυ Καρμοίρη
Σκηνογράφος-Ενδυματολογος: Ξένια Παπαντριανταφύλλου
Σκίτσα: Τάσος Κυριακίδης
Λογότυπο: Ηλίας Τσαλδάρης

Διάρκεια παράστασης: 80’

Τιμή εισιτηρίων: Κανονικό 12 ευρώ, μειωμένο-φοιτητικό 8ευρώ,
άνεργοι 5 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Ατέλειες)

Ποιος ανακάλυψε την Αμερική της Χρύσας Σπηλιώτη

Από 1 Δεκεμβρίου

Πέμπτη στις 21.30

Δυο γυναίκες που ξεκινάνε την ζωή τους μαζί. Μαθαίνοντας η μια από την άλλη , στηρίζοντας η μια την άλλη διανύουν τον πιο δύσκολο και τον πιο όμορφο δρόμο,αυτόν της ζωής. Πάντα κοντά, σχεδόν σαν ένα, πορεύονται στις όμορφες και στις άσχημες στιγμές τους. Πόσο γερά κράταει το χέρι η μια της άλλης;

Σκηνοθεσία: Λυδία Μπαγεώργου, Δέσποινα Κατσαρού

Παίζουν: Λυδία Μπαγεώργου, Δέσποινα Κατσαρού

Υπέροχος Πόλεμος της Ευτυχίας Γιαννάκη

Από 19 Δεκεμβρίου

Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη

Σκηνοθεσία: Τάσος Δαρδαγάνης

Παίζουν: Τάσος Δαρδαγάνης Κώστας Δανίκας Μάρα Δαρμουσλή Αντιγόνη Πανταζή

Ο Ραφ είναι άνεργος εδώ και καιρό μέχρι που ένας παλιός συμμαθητής του προτείνει να συναντηθούν για μια δουλειά. Με αφορμή αυτή τη συνάντηση στήνεται ένας ασφυκτικός κλοιός γύρω του που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό του, τις αποτυχίες του, την προσωπική του ζωή, τα λάθη και όσα νομίζει ότι έχει αφήσει πίσω του. Ένα περίστροφο που θα βρεθεί κολλημένο στον κρόταφό του θα του αποκαλύψει ότι ο καθένας είναι εν δυνάμει θύτης και θύμα.

Σύντομα θα βρεθεί να παλεύει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ρόλους και τότε ένας Υπέροχος Πόλεμος θα στηθεί ανάμεσα σε αυτόν και τους γύρω του. Γιατί ένα όπλο μπορεί να σκοτώσει, αλλά μπορεί να χαρίσει κι έναν αξιοπρεπή θάνατο.

Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων
2 1 3 0 3 4 4 0 7 4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης