Η αγιορείτικη αρχιτεκτονική κληρονομιά, μέσα από τις δημιουργίες του Μ. Βασιλόπουλου, στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου

Με το πιο ελαφρύ ξύλο στον κόσμο «έχτισε» τα πιο βαριά μνημεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης ο Μιχάλης Βασιλόπουλος και παρουσιάζει ορισμένα από αυτά σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου που διοργανώνεται από τις εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δημιουργίες του Μιχάλη Bασιλόπουλου, κατασκευασμένες από μικρά κομμάτια ξύλου μπάλσα, αποτυπώνουν με κάθε λεπτομέρεια την αγιορείτικη αρχιτεκτονική κληρονομιά όπως σώζεται σήμερα. Οι μακέτες των Μονών προσφέρουν μια νοερή περιήγηση στα μοναστήρια της Αθωνικής Πολιτείας.

«Σε κάποια στιγμή της ζωής μου αποφάσισα ν’ασχοληθώ και ν’αφοσιωθώ, όχι στον Θεό, αλλά σε κατασκευές που λίγο ή πολύ σχετίζονται μαζί Του» γράφει ο καλλιτέχνης και προσθέτει: «Μιλώ για απεικονίσεις και μακέτες μοναστηριών, βυζαντινών εκκλησιών, μνημείων ιστορικών που ανακάλυψα ότι με συγκινούν. Με συγκινεί η αρχιτεκτονική ιστορία τους και βέβαια σε συνέχεια η αρχιτεκτονική τους τύχη».

Η έκθεση ορισμένων και όχι όλων των έργων του Μιχάλη Βασιλόπουλου συνδιοργανώνεται από τις Εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ και τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού με την ευκαιρία της 6ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 6η Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος Β’

(Διάρκεια Έκθεσης : 3,4 και 5 Νοεμβρίου 2017)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης