Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το δίμηνο Φεστιβάλ θεατρικών αναλογίων νεοελληνικών έργων που οργανώνει η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή, «Η Πρόβα».

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική γιορτή της Δραματικής Σχολής Πρόβα, όπου το πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί από τους σπουδαστές της Σχολής, τους καθηγητές και τους αποφοίτους της. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη παρουσιάζεται ένα νεοελληνικό έργο σε μορφή αναλογίου και συμμετέχουν και ηθοποιοί που έχουν συνεργαστεί με το Θέατρο Πρόβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσιάζονται οκτώ νεοελληνικά έργα και συνολικά συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες. Πριν από κάθε παράσταση θα προηγείται εισήγηση από θεατρολόγους. Οι σκηνοθεσίες είναι των καθηγητών: Σωτήρη Τσόγκα, Μαίρης Ραζή, Πολυκάρπου Πολύκαρπου, Γιάννη Δεγαΐτη, του σκηνοθέτη Άλκη Ζερβού και των αποφοίτων Κοραλίας Τσόγκα και Βασίλη Οικονόμου.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται ένα βήμα, μια ευκαιρία να δοκιμαστούν, να εκφραστούν μαθητές κι απόφοιτοι, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη θεατρική παιδεία και την κατάρτιση των υποψηφίων επαγγελματιών.

Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Απριλίου
«Ο Θάνατος του Περικλέους»
…του Δημητρίου Καρομηλά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 21.15 θα παρουσιαστεί το έργο «Ο Θάνατος του Περικλέους» του Δημητρίου Καρομηλά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεγαΐτη, καθηγητή Υποκριτικής στη Σχολή.

«Ο Θάνατος του Περικλέους», ένα από τα ιδιαίτερα μονόπρακτα του Δημήτρη Κορομηλά, γραμμένο 1878, κινείται στα πλαίσια της κωμικής σάτιρας, των αστικών ειδών της εποχής του και έχει έντονο το στοιχείο της παρεξήγησης. Τα επτά άτομα της κωμωδίας μπλέκονται σε μια τραγελαφική κατάσταση με φόντο τοπικισμό, ημιμάθεια, ασχετοσίνη, με αφορμή μια επίσκεψη στον Παρθενώνα και αναφορά στην εποχή του Περικλή.

Πλούσιος μεγαλέμπορος, πρώην δάσκαλος από τη Σπάρτη, παντρεύει την κόρη του με ανερχόμενο νεαρό από την Αθήνα. Ανάμεσα τους τα υπόλοιπα πρόσωπα: η γυναίκα του, ο αδερφός της και ένα ζευγάρι υπηρετών. Όλοι μπλέκονται, όλοι τσακώνονται.

Με μια πολύ επιτυχημένη αρχαΐζουσα γλώσσα είναι γραμμένη αυτή η τόσο επιτυχημένη μονόπρακτη κωμωδία.

Παίζουν
:

  • Δανάη Καλαχώρα
  • Κοραλία Τσόγκα
  • Ανδρέας Ζήκουλης
  • Κρασαδάκης Γιώργος
  • Μαρίνα Σταμάτη
  • Γιάννης Χαντέλης
  • Γιάννης Μακρόπουλος

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ

Θέατρο Πρόβα
Αχαρνών και Ηπείρου 39
104 39 Αθήνα
Τηλ. 210 8818326
www.prova.gr
Ε-mail: info@prova.gr
Fax: 210 8814151

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης