Αλλαγές προέκυψαν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς οικονομικοί και διαδικαστικοί λόγοι υποχρέωσαν το Berliner Ensemble να ματαιώσει τις δύο παραστάσεις του «Σαίξπηρ», σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον, και τον μονόλογο «Απλά περίπλοκο» του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Κλάους Πάιμαν.

Επίσης, το Βασιλικό Θέατρο της Στοκχόλμης ματαίωσε την παράσταση «Σονάτα των Φαντασμάτων» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Μετά από τις τελευταίες αλλαγές, την αυλαία του Φεστιβάλ, στις 8 Ιουνίου, δεν θα σηκώσει στην οδό Πειραιώς 260 το Berliner Ensemble, αλλά το απολαυστικό δίδυμο από την Ελβετία, Μάρτιν Ζίμερμαν και Ντιμίτρι ντε Περό με μια παράσταση με χιούμορ, ποιητική διάθεση, χορό, μουσική, εικαστικές τέχνες και τεχνικές του τσίρκου υπό τον τίτλο με τίτλο «Hans was Heiri».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στο πρόγραμμα της Πειραιώς, οριστικοποιήθηκε για τις 21 και 23 Ιουνίου ο βερολινέζικος θίασος Saubine, με το έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία της Βρετανής Κέιτι Μίτσελ, και με την «Επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα», σε σκηνοθεσία του Ούγγρου σκηνοθέτη Ντέιβιντ Μάρτον. Η εν λόγω παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη όπερα του Κλαούντιο Μοντεβέρντι. Η παράσταση «Continu» της διάσημης Βερολινέζας χορογράφου Σάσα Βαλτς θα ανέβει στις 11 Ιουλίου στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, ενώ η καινούρια παραγωγή του Δημήτρη Παπαϊωάννου έχει τίτλο «Πρώτη Ύλη» και θα παρουσιαστεί στις 1 και 2 Ιουλίου στην Πειραιώς 260.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει το Μπαλέτο της Όπερας του Περμ με τους «Γάμους» και τον «Πετρούσκα», αμφότερα σε μουσική Στραβίνσκι στις 12 Ιουλίου. Τέλος, στις 3 και 4 Ιουλίου στην Μικρή Επίδαυρο θα εμφανιστεί η ιδιαίτερα αγαπητή στην χώρα μας Ιρλανδέζα ηθοποιός Φιόνα Σω, με το «The Rime of the Ancient Mariner» του ποιητή Σάμιουελ Κόλεριτζ.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης