Η προσπάθεια διαφύλαξης ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, του Παρθενώνα, φωτίζεται μέσα από τη φωτογραφική έκθεση με έργα του Σωκράτη Μαυρομμάτη, που εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Συλλογής Αρχαιοτήτων του Πανεπιστημίου της Βόννης (Akademisches Kunstmuseum) από το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού.

Η έκθεση τεκμηριώνει τις αναστηλωτικές εργασίες μιας τριακονταετίας στον Ιερό Βράχο. Αυτό το βαρυσήμαντο έργο της Επιτροπής Αποκατάστασης των Μνημείων της Ακρόπολης κάλυψε φωτογραφικά ο Σωκράτης Μαυρομμάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργα του, όπως σημειώνεται, χαρακτηρίζονται από την ακρίβεια της αποτύπωσης και την αισθητική ευαισθησία, η οποία ξεφεύγει από τα όρια της απλής απεικόνισης. Στη μοναδική αυτή συλλογή αποτυπώνεται ολόκληρη η πολύχρονη διαδικασία των επίπονων εργασιών. Ομιλητές θα είναι οι καθηγητές Frank Rumscheid, διευθυντής του Μουσείου «Akademisches Kunstmuseum», και Claudia Wich-Reif, αντικοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής, καθώς και ο Νικόλαος Π. Πλεξίδας, γενικός πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ και θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης