Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του CITY LINK, ο επιτυχημένος πολιτιστικός και οικείος, πλέον, αθηναϊκός θεσμός «Art & the City» με φετινό τίτλο «Πρώτη Συνάντηση», στη Στοά Σπυρομήλιου, τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.

Η «Πρώτη Συνάντηση», φετινός τίτλος αλλά κυρίως ουσιαστικό περιεχόμενο της εικαστικής δράσης «Art & the City 5», αφορούσε στην 1η συνάντηση και κοινή φιλοξενία 16 φοιτητών από τις 4 Εικαστικές Σχολές της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Φλώρινα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 16 ταλαντούχοι καλλιτέχνες κλήθηκαν, για μία εβδομάδα (24/11 – 1/12), να εργαστούν με ελεύθερη, αυτή τη φορά, θεματική, μεταφέροντας το δημιουργικό παλμό τους μπροστά στο βλέμμα των περαστικών.

Η πρωτότυπη ομαδική έκθεση, πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.) και, ειδικότερα, με το συντονισμό του Καθηγητή Ζωγραφικής και Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Άγγελο Αντωνόπουλο και την επιμέλεια της ιστορικού και κριτικού Τέχνης, Ίρις Κρητικού.

Η τελετή βράβευσης των καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1/12, υπό την παρουσία των μελών της ειδικής Κριτικής Επιτροπής, η οποία αποτελούνταν από τον Καθηγητή Ζωγραφικής και Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Άγγελο Αντωνόπουλο, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Σοφία Στάϊκου, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πειραιώς Real Estate, Γιώργο Παπαϊωάννου, την επιμελήτρια της έκθεσης και Ιστορικό Τέχνης, Ίρις Κρητικού. Στην επιτροπή συμμετείχαν και οι κύριοι Γιώργος Διβάρης – Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Χαρίσης – Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Γιάννης Καστρίτσης – Καθηγητής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργα που διακρίθηκαν και για τα οποία υπήρξε χρηματικό έπαθλο, ήταν:

το έργο «Κάτια» του Γιώργου Ταξίδη που κέρδισε το πρώτο βραβείο των 3.000€,
το άτιτλο έργο της Εύας Κουτσούκου που κέρδισε το δεύτερο βραβείο των 2.000€,
ενώ το τρίτο βραβείο κέρδισαν ισόψηφα ο Χρήστος Αρτέμης για το έργο «Open Call» και η Κωνσταντίνα Κρικζώνη για το άτιτλο έργο της, λαμβάνοντας το ποσό των 1.000€ έκαστος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης