Ο Τομέας Παιδαγωγικών Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, μετά την πρώτη απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση των «Δρόμων Φιλαναγνωσίας» (μεγάλη η ανταπόκριση συμμετοχής από σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, φοιτητές Πανεπιστημίων και φίλων του βιβλίου γενικότερα) συνεχίζει με μία δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, φιλοξενώντας τη Δρ Βίκυ Σίμου και το βιβλίο της «Μπαμπά, μαμά, δάσκαλε, Αξίζω», Εκδόσεις Καλέντης.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο την καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας, την ανάπτυξη της φαντασίας και της εφευρετικότητας, τον εμπλουτισμό των συναισθημάτων μας. Μια σειρά εκδηλώσεων που μας εισάγουν στο μαγευτικό κόσμο του βιβλίου, της τέχνης και του πολιτισμού.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα, να αναπτύξουν προβληματισμούς, να θέσουν ερωτήσεις, να πάρουν απαντήσεις και να διατυπώσουν απόψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 15 Ιανουαρίου, η Δρ Βίκυ Σίμου θα μιλήσει για τους πυλώνες της αυτοεκτίμησης στη σχολική ηλικία: ασφάλεια, ταυτότητα, σχέσεις-δεσμοί, σκοπός, επάρκεια και θα αναλύσει το πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί σε πολλά δημόσια σχολεία και έχει βελτιώσει τη συμπεριφορά και την ακαδημαϊκή επίδοση του παιδιού. Αξίζει να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα που αναλύεται σε αυτό το βιβλίο έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από το Σ. Σ. Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βίκυ Σίμου, Ph.D, είναι ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια, καθηγήτρια Αυτοεκτίμησης, Ειδικής Αγωγής και μουσικοθεραπεύτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήκει στο Διεθνές Συμβούλιο για την Αυτοεκτίμηση από το 1985 και αποτελεί το μοναδικό του στέλεχος στην Ελλάδα. Το 1994 έφερε στην Ελλάδα το 1o Διεθνές Συνέδριο για την Αυτοεκτίμηση με τριάντα ομιλητές και ειδικούς της Αυτοεκτίμησης πολύ γνωστούς σε όλο τον κόσμο, όπως, λόγου χάρη, οι Bob Reasoner, Michele Borba, Nathaniel Branden, J. Canfild, Bettie Vorings, J. Bluestain, Dr. Hanoch Mc Carry κ.ά..

Ίδρυσε το Ελληνικό Συμβούλιο για την Αυτοεκτίμηση το 1992 και την Ελληνική Εταιρεία Αυτοεκτίμησης και Συμβουλευτικής ΕΛ.Ε.Α.Σ. Δίδαξε Μετεκπαίδευση Ειδικής Αγωγής στη Μαράσλειο Ακαδημία Δασκάλων επί οκτώ χρόνια. Εκπαίδευσε δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές –της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα– στην Αυτοεκτίμηση και διδάσκει το διετές Πρόγραμμα Συμβούλων Αυτοεκτίμησης.

Συμμετείχε στα περισσότερα προγράμματα Εκπαίδευσης Αγωγής Υγείας για δασκάλους και καθηγητές σε όλη την Ελλάδα. Δημιούργησε και λειτουργεί ιδιωτικά το Κέντρο Συναισθηματικής Έρευνας και Αυτοεκτίμησης τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Δίδαξε στις τέσσερις Ακαδημίες Πολιτών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα τμήματα Συμβουλευτικής, Ειδικής Αγωγής, Συστημικής Θεραπείας και στα τέσσερα τμήματα Ανοιχτών Πανεπιστημίων Αιγαίου.

Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης: Μαυροκορδάτου 1- 3, 1ος όροφος, 15.00 – 17.00.
Δηλώσεις συμμετοχής: Έλενα Χατζηγιαννάκη, Διευθύντρια Τομέα Παιδαγωγικών, 210-3824411, elchatzi@iekdomi.edu.gr .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης