Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο «Βαλκανικός διάλογος – 2015» θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 18 έως 20 Ιουνίου 2015 από το Ταμείο Υποστήριξης Δημόσιας Διπλωματίας Α.Μ. Γκορτσακόφ στις πόλεις Νόβι Σαντ και Βελιγράδι της Σερβίας.

Το χαιρετισμό στους συμμετέχοντες θα απευθύνει ο πληρεξούσιος πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Σερβίας, Αλεξάντρ Τσεπούριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To επιστημονικό διεθνές συνέδριο «Βαλκανικός διάλογος – 2015» πραγματοποιείται με στόχο την δημιουργία του κοινωνικού διαλόγου εμπειρογνωμόνων και νέων επαγγελματιών στον τομέα των διεθνών σχέσεων, της οικονομίας, των θεμάτων ασφάλειας της διεθνούς δημοσιογραφίας, καθώς και εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι 15 χωρών. Ο «Διάλογος» θα φέρει μαζί στο ίδιο τραπέζι περισσότερους από 80 συμμετέχοντες από χώρες των Βαλκανίων.

Στα θέματα του συνεδρίου περιλαμβάνονται η περιφερειακή ασφάλεια, η ενεργειακή πολιτική, η σύγχρονη γεωπολιτική στην περιοχή και ο διάλογος ως μέσον επίλυσης ιστορικών προκλήσεων και το ξεπέρασμα των νέων απειλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνόδου θα υπάρξουν δημόσιες διαλέξεις για τους νέους συμμετέχοντες, στρογγυλά τραπέζια, θεματικές συνεδρίες και συναντήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε βασικούς τομείς της διεθνούς ανθρωπιστικής συνεργασίας, της οικονομίας, της πολιτικής και του πολιτισμού.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Βαλκανικός διάλογος» είναι ετήσιο πρότζεκτ που συνεργάζεται με το Ταμείο Γκορτσακόφ, το οποίο πραγματοποιείται με τη μορφή του διεθνούς επιστημονικού και πρακτικού συνεδρίου.

Η πρώτη συνεδρίαση, το 2013 πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία στο χώρο του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας».

Η σύνοδος “Balkan Dialogue – 2014”, πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι με αντιπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και πολιτικών προσωπικοτήτων και επιστημόνων από την πλειονότητα των βαλκανικών χωρών.

Rossiyskaya Gazeta

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης