Ένα νέο έργο ανεβάζει η θεατρική ομάδα ΔΟΠΑΠ, Παπάγου-Χολαργού. Πρόκειται για την «επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Ελβετού συγγραφέα Φρίντριχ Ντύρρενματ.

Οι παραστάσεις θα γίνουν το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου στο θέατρο «Στοά» Μπισκίνη 55 – Ζωγράφου 210-770 2830. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση:

Σε μια μικρή ευρωπαϊκή πόλη, το Γκύλλεν που μαστίζεται από τη φτώχεια, οι πολίτες υποφέρουν από τις δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν μέχρι που κάνει την εμφάνισή της η Κλαίρη Τσαχανασιάν.

Πάμπλουτη και γηραιά, η Κλαίρη επιστρέφει στη γενέτειρά της από όπου είχε φύγει πριν πολλά χρόνια νέα και ντροπιασμένη εξαιτίας ενός έρωτα που την πρόδωσε. Τώρα όμως έχει φτάσει η ώρα της εκδίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τσαχανασιάν προτίθεται να προσφέρει στην πάμπτωχη πόλη 1 δις υπό έναν όρο: όταν οι κάτοικοι εκπληρώσουν τη μία και μοναδική της επιθυμία …. Η πρόταση της Τσαχανασιάν πέφτει σαν κεραυνός στην μικρή πόλη και οι κάτοικοι μπαίνουν σε διλήμματα.

Το χρηματικό δέλεαρ είναι μεγάλο άλλωστε. Το χρήμα μπορεί να εξαγοράσει τα πάντα; Και μέχρι ποιό σημείο θα φτάσουν οι πολίτες του Γκύλλεν για να το αποκτήσουν ; Βαθιά επίκαιρο έργο, η τραγική κωμωδία «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Ελβετού συγγραφέα γράφτηκε το 1956 και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά του 20ου αιώνα.

Σκηνοθεσία : Κατερίνα Μπλάτσου
Συμμετέχουν 25 ερασιτέχνες ηθοποιοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης