Ο μαγικός κόσμος της ένατης τέχνης ζωντανεύει για ένατη συνεχή χρονιά στο Comicdom Con Athens 2014, το μοναδικό εγχώριο Φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με την συνεργασία της Comicdom Press, από Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Απριλίου.

Πολλοί προσκεκλημένοι, ποικίλες δραστηριότητες και ο καθιερωμένος διαγωνισμός εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκεί από τις 11.00 έως τις 21.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Με στόχο την οικουμενικότητα της τέχνης
Στη φετινή έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Celebrating 9th Art», θα παρουσιαστούν από χώρες, όπως η Καμπότζη, η Κίνα, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Παραγουάη και η Λετονία, αυθεντικές σελίδες, comics, graphic novels και εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο, με στόχο να υπογραμμιστεί η οικουμενικότητα της τέχνης των κόμικς. Μάλιστα, μεγάλο μέρος του υλικού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτήν τη χρονιά, το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens περιλαμβάνει προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιρειών, sketch event με τη συμμετοχή των διεθνών προσκεκλημένων και Ελλήνων σχεδιαστών, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία κόμικς για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και τον δημοφιλή διαγωνισμό Comicdom Cosplay, ο οποίος, από την προηγούμενη διοργάνωση, αποτελεί και εθνικό προκριματικό, καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Euro Cosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου.

Όσο για τους μικρούς φίλους των κόμικς, στο καθιερωμένο πλέον παιδικό πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια εξοικείωσης με τα κόμικς μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, αλλά και να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Οι καλεσμένοι
Το 9ο Comicdom Con Athens έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον καταξιωμένο Ισπανό σεναριογράφο Enrique Sánchez Abulí, συνδημιουργό του δημοφιλούς «Torpedo 1936», τον – βραβευμένο με Eisner Award – Βρετανό σχεδιαστή Glenn Fabry, πασίγνωστο για τα θρυλικά εξώφυλλά του σε τίτλους, όπως «Hellblazer» και «Preacher», την ανερχόμενη Ιταλίδα σχεδιάστρια, Emanuela Lupacchino, γνωστή για τα σχέδιά της σε τίτλους μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών, τη Γαλλίδα εικονογράφο και δημιουργό κόμικς, Pénélope Bagieu, που η δημιουργία της, «Josephine», μεταφέρθηκε πρόσφατα στον κινηματογράφο, τον Ιρλανδό δημιουργό Stephen Mooney, τον Νορβηγό σχεδιαστή κόμικς και εικονογράφο, Martin Ernstsen και τον Ούγγρο animator και δημιουργό κόμικς, Zoltán Fritz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κάθε χρόνο, την εικονογράφηση του εξωφύλλου του έγχρωμου πολυσέλιδου καταλόγου με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου, τον οποίο λαμβάνουν δωρεάν όλοι οι επισκέπτες, φιλοτεχνεί, αποκλειστικά για την εκδήλωση, ένας από τους διεθνείς προσκεκλημένους του Comicdom Con Athens. Έτσι, φέτος, την υπογράφει η Emanuela Lupacchino, ενώ την επίσημη εικονογράφηση του Comicdom Con Athens 2014 έχει επιμεληθεί ο δημιουργός κόμικς, Γιώργος Καμπάδαης.

Πληροφορίες

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Μασσαλίας 22 – Κολωνάκι, τηλ.: 210-3680000

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης